29.4.21

«Μετά τα μέσα Ιουνίου...


...θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων»...

Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca και την πορεία της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος τόνισε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων θα μειωθεί μετά τα μέσα Ιουνίου.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Τζανάκης είπε πως όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε... ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca εξήγησε πως η διάθεση και η προσφορά τους είναι πάρα πολύ μεγάλη, οπότε και ο εθνικός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο.

Απαντώντας σε ερώτημα για την πιθανότητα θρόμβωσης ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, ο ίδιος είπε πως είναι απειροελάχιστη σε αντίθεση με την πιθανότητα θρόμβωσης από τον κορωνοϊό –που είναι χιλιάδες φορές πολλαπλάσια.

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως θα υπάρχει ελεύθερη επιλογή εμβολίου αλλά αργότερα.

Τόνισε δε, τον κίνδυνο πνευμονίας από τον ιό σε περίπτωση μη εμβολιασμού.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποκλιμάκωση της πανδημίας, εκτίμησε πως θα ξεκινήσει μετά τις 10-15 Απριλίου –κάτι που όπως είπε φαίνεται τόσο στα κρούσματα όσο και στον αριθμό των νέων νοσηλειών.

«Μετά τα μέσα Ιουνίου θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε επίσης για τα εισπνεόμενα φάρμακα, λέγοντας πως αυτό που έχει ήδη εγκριθεί φαίνεται να βελτιώνει αισθητά το δείκτη της νοσηλείας, ενώ για το φάρμακο από το Ισραήλ είπε πως είναι σε κλινική δοκιμή με υποσχόμενα αποτελέσματα.

Για την εστίαση υποστήριξε πως πρόκειται για μετατροπή ανοργάνωτων κοινωνικών επαφών σε οργανωμένες και επιδημιολογικά επιτηρούμενες και άρα πιο ασφαλείς.

«Αν τηρηθούν όλα αυτά, μπορεί να έχουμε και ωφέλεια ως προς τους επιδημικούς δείκτες», τόνισε...

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: