30.4.21

Υπόθεση Φουρθιώτη...


Τα τηλεφωνήματα που καθοδήγησαν τους αστυνομικούς...

Οι κλήσεις που αντάλλαξαν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, ύστερα από την εξεύρεση ίδιου γενετικού υλικού τόσο σε σάκο στο σημείο της απόπειρας κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, όσο και έξω από το σπίτι του παρουσιαστή μετά τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ, συνέβαλαν στο να... οδηγηθούν οι αρχές στις συλλήψεις.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του παρουσιαστή και των συγκατηγορουμένων του για σύσταση συμμορίας. Στην έκθεση ανάλυσης και επεξεργασίας στοιχείων άρσεων απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και συσχέτισης με τα υπόλοιπα στοιχεία της προανάκρισης γίνεται εκτενής αναφορά στις κλήσεις που φέρονται ότι αντάλλαξαν τα τρία πρόσωπα πριν και μετά τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία καθώς και τα δύο περιστατικά έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως αναφέρεται, “από την συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε πως πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό την 16η Απριλίου 2021, (απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας Δίας) περί ώρα 19:39 ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ.Γ. και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Π.Γ.”.

Στη συνέχεια, κατά την έκθεση, στη 01.55 της ίδιας ημέρας, περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Π. ενώ επικοινώνησε μαζί του ακόμα δύο φορές, 10 περίπου ώρες μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών.

Παράλληλα, οι τηλεφωνικές συνδέσεις των δύο συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή, εμφανίζονται να επικοινώνησαν μεταξύ τους δύο φορές, μία περίπου ώρα πριν από το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών που σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Αναφορικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 22 Μαρτίου Απριλίου 2021, όπως προέκυψε από τα χορηγηθέντα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μισή ώρα περίπου πριν, “ο Π.Γ. ενεργοποίησε κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου, γεγονός που πιστοποιεί την γεωγραφική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή πριν την ως άνω πράξη”.

Τι υποστηρίζουν

Η επικοινωνία μεταξύ των κατηγορουμένων φαίνεται πως ενίσχυσαν τα υπόλοιπα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τους και την παραπομπή τους στην ελληνική Δικαιοσύνη. 

Ωστόσο, ο 30ος τακτικός ανακριτής είναι εκείνος που θα εκτιμήσει τα στοιχεία το Μεγάλο Σάββατο, καθώς μετά τις απολογίες του Μένιου Φουρθιώτη για 2 κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, και των δύο συγκατηγορουμένων του, που αντιμετωπίζουν τρία κακουργήματα, θα κρίνει εάν είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων, και κατ’ επέκταση αν θα πρέπει να κρατηθούν προσωρινά ή όχι.

Πάντως, ενώπιον των αστυνομικών αρχών όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί τις σε βάρος τους κατηγορίες. Αν και ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει αναπτύξει τη θέση του κατά την προανακριτική του κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι όλα θα τα πει στον ανακριτή, οι δύο βασικοί συγκατηγορούμενοι του είχαν διαφορετική στάση.

“Για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθους στις συνεννοήσεις του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π.Γ. Επίσης δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου” έχει υποστηρίξει ένας εκ των δύο κατηγορούμενων ενώπιον των αστυνομικών...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: