30.4.21

Επί ποδός πολέμου 5.000 αστυνομικοί στο Βερολίνο...


Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν μόνο στο Βερολίνο ενόψει των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, δήλωσε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για πιθανά επεισόδια καθώς έχουν αναγγελθεί πορείες οργανώσεων της... αριστεράς αλλά και της άκρας δεξιάς.

Η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν στην πορεία στην οποία έχουν καλέσει οργανώσεις της γερμανικής αριστεράς, από τις 18:00 (τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας) αύριο Σάββατο.

Την πρόκληση για τις δυνάμεις επιβολής της τάξης μεγεθύνει η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, αλλά και μια διαδήλωση της οργάνωσης Querdenken («Παράλληλη σκέψη»), που δημιούργησαν αρνητές του νέου κορονοϊού και αμφισβητίες των κυβερνητικών χειρισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τίλο Κάμπλιτς σημείωσε πως ο αριθμός των αστυνομικών που θα αναπτυχθούν στη γερμανική πρωτεύουσα ίσως αναπροσαρμοστεί το Σάββατο και πιθανόν θα χρειαστεί μεταφερθούν δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας στο Βερολίνο...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: