30.4.21

Τραγωδία στο Ισραήλ...


Τουλάχιστον 44 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή...

ΒΙΝΤΕΟ

Το γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν του Ισραήλ, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι, ανέφεραν κέντρο... άμεσης βοήθειας και πηγές προσκείμενες σε νοσοκομείο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44.

H εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Ομέρ στους πρόποδες του όρους Μερόν είναι η μεγαλύτερη συνάθροιση που έγινε στο Ισραήλ από την έναρξη της πανδημίας με δεκάδες χιλιάδες να συμμετέχουν παρά τις ανησυχίες για τη διασπορά του κορωνοϊού.




Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και οι τραυματιοφορείς τοποθέτησαν τις σορούς των θυμάτων καλυμμένες στο έδαφος. Η αστυνομία κάλεσε όλους να εκκενώσουν το χώρο, ενώ κατέφθασαν και ελικόπτερα που παραλάμβαναν τους τραυματίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: