29.4.21

ΣΥΡΙΖΑ: Τακτική διαστρέβλωσης...


...από κυβέρνηση και «μπουκωμένα» ΜΜΕ...

Απανωτές προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες τακτικές   διαστρέβλωσης του πολιτικού λόγου του προέδρου του κόμματος και κορυφαίων στελέχών βλέπει η Κουμουνδούρου. 

Αφορμή αποτέλεσε (και) η κατηγορία για υπονόμευση των εμβολιασμών που αποδόθηκε από την κυβέρνηση στον Αλέξη Τσίπρα για την τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1. 

Παρότι κάλεσε τον... κόσμο να εμβολιαστεί αναφερόμενος ειδικά στο εμβόλιο Astra Zeneka. Στην ίδια κατηγορία τοποθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια να αποδοθεί στον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο πρόθεση κομματικής άλωσης του δημοσίου.

Μέτωπο κυβέρνησης - ΜΜΕ της λίστας Πέτσα

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να θεωρεί ότι ο ένας πόλος αυτής της επίθεσης είναι οι «εμπνεύσεις» της κυβέρνησης, ο δεύτερος όμως είναι τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση αξιοποιεί στην κατεύθυνση αυτή τις σχέσεις που έχει διαμορφώσει με μία μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ διαμέσου της κρατικής χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία «ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα “δημοσιογράφους”». Μάλιστα η ανακοίνωση κάνει συγκεκριμένες αναφορές μιλώντας για «τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida».

Όσον αφορά το πολιτικό κίνητρο ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως αυτή η μορφή πολιτικής 
αντιπαράθεσης υπαγορεύεται από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη «η ΝΔ, ανήμπορη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου και μετά την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, παραποιεί σκόπιμα δηλώσεις και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με την προσφιλή της τακτική των fake news».

Διαστρέβλωση των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο αναφορικά με την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Εκεί όπου η κυβέρνηση κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση της προσπάθειας εμβολιασμού, στηρίζοντας την επιχειρηματολογία της στην λέξη «ξεστοκάρισμα» που χρησιμοποιήθηκε για το άνοιγμα της πλατφόρμας στις ηλικίες των 30 έως 39 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Αυτά ενώ στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις συγκρούσεις των φαρμακευτικών εταιριών λέγοντας ότι «δε μπορεί αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, όλοι οι Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και δε μπορεί αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί να είναι όλα μια χαρά». 

Επίσης σημείωσε ότι «πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει, είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει». Μάλιστα επισήμανε ότι «οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39 για τον εμβολιασμό».

Για τον λόγο αυτό ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε προσωπικό τόνο στην Αριστοτελία Πελώνη, αφού η κυβέρνητική εκπρόσωπος έδωσε το έναυσμα για την προσωπική επίθεση στελεχών της Ν.Δ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς υλοποιώντας την τακτική του Μεγάρου Μαξίου. Όπως είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος «το να επιτίθεσαι, όμως, στον πολιτικό σου αντίπαλο με τη κατηγορία ότι ενθαρρύνει τον αντι εμβολιασμό, τη στιγμή που αυτός κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και ειδικά της AstraZeneca, δε θέλει απλά θράσος, θέλει «Πελώνειο» θράσος». Καταλόγισε μάλιστα στην κυβέρνηση «απόλυτο κυνισμό» σημειώνοντας πως «δεν τους ενδιαφέρει ποια διαστρεβλωμένα μηνύματα θα εκπέμψουν για τον εμβολιασμό, αρκεί να το χρεώσουν στον Τσίπρα».

Τι είπε για το κράτος ο Δ.Τζανακόπουλος

Αντίστοιχη αντιμετώπιση επιφύλαξε η Νέα Δημοκρατία στην δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου που μίλησε για «δίκτυα εξουσίας στο εσωτερικό του ελληνικού διοικητικού μηχανισμού» και «πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς» όπως και για «αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης». Παρουσίασε την τοποθέτηση αυτή ως πρόθεση για …σταλινικού τύπου εκκαθαρίσεις.

Στο ζήτημα αυτό απάντησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως «υπήρξε μια προσπάθεια, όπως σε κάθε τι που λέγεται, διαστρέβλωσης. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός πολίτης, είτε ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ είτε Νέα Δημοκρατία, που να μη συμφωνεί μ’ αυτό που είπε ο Τζανακόπουλος. Ξέρετε τι είπε; Μίλησε για τις εστίες διαφθοράς που υπάρχουν μέσα στη Δημόσια Διοίκηση.Κι εγώ λέω, ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε -εγώ δεν θα έλεγα ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θα έλεγα, και μάλιστα απευθύνομαι και στη σημερινή κυβέρνηση-, μαζί να καθίσουμε και να ξηλώσουμε αυτές τις εστίες διαφθοράς και παραεξουσίας που υπάρχουν μέσα στη Δημόσια Διοίκηση. 

Ή δεν είναι έτσι; Ή δεν γνωρίζετε εσείς ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα στον χώρο των δικαστών; Ή δεν γνωρίζετε εσείς ότι υπάρχουν ολόκληρες έρευνες ότι μέσα στην Αστυνομία, υπάρχει διαπλοκή της νύχτας και επίορκοι αστυνομικοί;». Μάλιστα σημείωσε πως «ξέρω ως πρωθυπουργός τι τράβηξα, έχοντας ανθρώπους μέσα στη Δημόσια Διοίκηση που επικοινωνούσαν πρώτα με την τρόικα και μετά με τους κυβερνητικούς παράγοντες»...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: