29.4.21

«Όποιος ενήλικος επιθυμεί...


...εμβολιάζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου»...

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί.

"Έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών. Ήδη, 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους. Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα... φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί" ανέφερε.

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη μεριμνήσει μία φορά για επίδομα στους υγειονομικούς και θα το ξανακάνει"

"Δεν έχει υπάρξει μέρα αυτούς τους 15 μήνες, που να μην είναι ο Πρωθυπουργός πάνω από τα πράγματα, με πραγματική μέριμνα και συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης μίας πανδημίας και πώς θα τη διαχειριστούμε. Έχει στηρίξει δημοσίως όλες τις αποφάσεις όλων των επιστημονικών Επιτροπών, όσο δύσκολες και να ήταν, με μέριμνα πάντα τη γρήγορη και ασφαλή περίθαλψη ή εμβολιασμό των πολιτών" σχολίασε ο υπουργός

"Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους. Δίνω παραδείγματα. Όταν κάποιοι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με τους γιατρούς στις ΜΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μονιμοποίησε όλους τους επικουρικούς γιατρούς στις ΜΕΘ. 

Όταν κάποιοι είπαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών δεν έχει προσωπικό, έδωσε εντολή και πήραμε 10.000 υγειονομικούς μέσα στο σύστημα. Όταν μάχονταν στην πρώτη στροφή της διαδρομής, δώσαμε τη δυνατότητα οριζοντίως να πάρουν όλοι επίδομα. Όταν θέλησε κάποιος ιδιώτης δωρητής να τους τιμήσει, φέραμε διάταξη στη Βουλή, προκειμένου να μπορέσει να συμβεί αυτό" περιέγραψε.

"Η ελληνική Κυβέρνηση δια μέσου του Πρωθυπουργού θα μεριμνήσει ξανά στο χρόνο που πρέπει για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παλεύουν σκληρά, καθημερινά και δεν έχουν σταματήσει, ούτε αυτές τις Άγιες μέρες θα σταματήσουν" πρόσθεσε.

Ο υπουργός υγείας σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: