30.4.21

«Αντάρτικο» στα Κύθηρα...



 
  Ο μητροπολίτης Σεραφείμ σχεδιάζει... Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα του Πάσχα...
«Αντάρτικο» στην επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου για Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με... Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, ετοιμάζονται να κάνουν οι κάτοικοι σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, έπειτα από ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Όπως... αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης: «Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Η απόφασή του αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, με τους κατοίκους να έχουν χωριστεί στα δύο, καθώς δεν είναι και λίγοι αυτοί που διαφωνούν με την στάση του. «Την περίοδο της πανδημίας δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης μας πάει κόντρα στις αποφάσεις. Τα ίδια έκανε και με τα εμβόλια, που έλεγε πως ήταν φτιαγμένα από εκτρωτικά έμβρυα, αλλά και γενικότερα έχει μια διαφορετική στάση απέναντι στον κορωνοϊό» αναφέρει στο protothema.gr ο Δημήτρης Κοντολέων, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων.

Και προσθέτει: «Τώρα αιφνιδιαστικά αποφάσισε αυτό. Η ανακοίνωση έχει ημερομηνία 23 Απριλίου, ωστόσο στους πιστούς έγινε περισσότερο γνωστό τη Μεγάλη Δευτέρα. Όπως εξήγησε (σ.σ. ο μητροπολίτης) το να γίνει η Αναστάσιμη Λειτουργία στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι μεγάλο ολίσθημα, διότι ο Χριστός Αναστήθηκε ξημερώματα και πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση προσβάλλει το δόγμα. Από την άλλη, θεωρεί πως θα είναι αμαρτία όσοι νηστεύουν να σταματήσουν τον αγώνα τους, καθώς θα αναγκαστούν να κοινωνήσουν και να φάνε νωρίτερα από το προβλεπόμενο ή στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν για να φάνε τα ξημερώματα. Τώρα τι να πω, αύριο θα δείξει τι θα γίνει τελικά, άλλα μάλλον θα γίνει αυτό που έχει ανακοινώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: