29.4.21

Παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες...


...αρνητές και συνωμοσιολόγοι...

Στο «μικροσκόπιο» των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας έχουν τεθεί οι κύκλοι των αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού και των υποστηρικτών των θεωριών συνωμοσίας σε όλη τη χώρα, αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η... Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BND) ελέγχει τους αρνητές και τους συνωμοσιολόγους για «εχθρική προς τη δημοκρατία απονομιμοποίηση του κράτους» και παρακολουθεί τη δράση τους σε όλη την Γερμανία.

Στο επίκεντρο των ερευνών φαίνεται ότι βρίσκονται ήδη από το τέλος του προηγούμενου έτους ομάδες της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ενώ έχουν προστεθεί οργανώσεις στο Βερολίνο, τη Βαυαρία και το Αμβούργο.

Η οργάνωση της έρευνας είναι ανάλογη με αυτή της παρακολούθησης του ισλαμικού κινήματος των σαλαφιστών και, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, στο πλαίσιο της παρακολούθησης οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να ελέγξουν συναντήσεις, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ήδη το περασμένο φθινόπωρο η Υπηρεσία σε εμπιστευτικό της έγγραφο είχε επισημάνει ότι αν και οι ομάδες των αρνητών της πανδημίας δεν διέθεταν οργανωμένη πλατφόρμα, υπήρχε η υποψία για έναν «νέας μορφής εξτρεμισμό».

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, δήλωσε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση βίας στους κύκλους των αρνητών της πανδημίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να χαρακτηρίσει αυτή τη σκηνή «αντικείμενο παρακολούθησης και σε επίπεδο προστασίας του Συντάγματος»...

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: