29.4.21

Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο θέλει να «αναστήσει» η κυβέρνηση...


Εκτός από τη μεσαία τάξη, ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας το 2019 ήταν η συγκρότηση και στήριξη ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Αυτό το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που εν πολλοίς ταυτιζόταν με το 40% του “ναι” στο δημοψήφισμα του 2015, εκτεινόταν από το... κέντρο του πάλαι πότε ΠΑΣΟΚ, κυρίως του εκσυγχρονιστικού, μέχρι τη σκληρή δεξιά με... αντικομμουνιστικά σύνδρομα.

Και αυτό το μέτωπο θέλει τώρα η κυβέρνηση να ζωντανέψει, υπενθυμίζοντας με κάθε τρόπο στους ψηφοφόρους αυτούς το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και θέτοντας το ερώτημα τι θα συνέβαινε εάν σήμερα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι για παράδειγμα η ΝΔ κατήγγειλε ότι πίσω από τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου πως «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν», κρύβεται σχέδιο εκκαθαρίσεων στο δημόσιο, υπενθυμίζοντας και την περίφημη φράση για τους “αρμούς της εξουσίας”.

Εκ δεξιών μάλιστα την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ.Τζανακόπουλο “συνεπή στην ιδεολογία της αριστεράς” .

Ο κ. Βορίδης, ο οποίος όταν η ΝΔ ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση είχε μιλήσει για θεσμικές παρεμβάσεις προκειμένου η αριστερά να μην επανέλθει στην εξουσία, υποστήριξε επίσης ότι: “Μέρος της κουλτούρας της Αριστεράς είναι ο Άρης Βελουχιώτης, οι εκκαθαρίσεις, η κατάληψη του συνόλου της εξουσίας και ο έλεγχος των αρμών της” και πως: “Ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα συνολικό και μεγάλο πρόβλημα για την κουλτούρα αυτού του τόπου, μέρος της οποίας εκφράστηκε από την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.”

Κυβερνητικά στελέχη εν τω μεταξύ επιχειρούσαν να αποδομήσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό μέσω της παρουσίας σε αυτή του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου. “Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή συνδικαλισμού, που κατέστρεψε τη ΔΕΗ”, υποστήριζαν και προσέθεταν: “Αυτή είναι η λογική του κ. Τσίπρα για τους εργαζόμενους, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Ο Φωτόπουλος.”

Από την αρχή της εβδομάδας εν τω μεταξύ βίντεο της περίφημης “Ομάδας Αλήθειας” έθεταν στους ψηφοφόρους το ερώτημα εάν θα προτιμούσαν την πανδημία του κορονοϊού να διαχειριζόταν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η δε φράση του κ.Τσίπρα πως η κυβέρνηση “ξεστοκάρει” τα εμβόλια της AstraZeneca με τον εμβολιασμό των 30άρηδων και 40άρηδων στάθηκε αφορμή για σκληρή επίθεση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και με αυτό τον τρόπο η ΝΔ απευθύνεται και στο φερόμενο πάλαι πότε “μέτωπο της λογικής”...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: