30.4.21

Το Μεγάλο Σάββατο απολογείται ο Φουρθιώτης...


Το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του, μετά από την προθεσμία που έλαβαν προ ημερών για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι... κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν για τις απολογίες τους στις 9:30πμ.

Τόσο ο παρουσιαστής όσο και οι δύο ποινικοί που συνελήφθησαν για την υπόθεση βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρό κατηγορητήριο ενώ.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί της συνοδευτικής ασφάλειας του Μένιου Φουρθιώτη, σε απόρρητες αναφορές τους, έκαναν λόγο για φραστικά επεισόδια, διαπληκτισμούς με υπαλλήλους εστίασης αλλά και παράλογες απαιτήσεις του παρουσιαστή.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 (με την ένδειξη απόρρητο) βάσει αναφορών από αστυνομικούς που υπήρχαν στην συνοδεία του «υπάρχουν περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολής τους».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ’εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί περιγράφουν στις αναφορές τους τα εξής:

*Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμων

*Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.

*Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.

*Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδά του στο κανάλι.

*Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.

*Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδοτος.

*Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.

*Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.

*Στις 24/03/2021 απαιτεί από έναν εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».

*Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης σύμφωνα με τις αναφορές ο Μ. Φουρθιώτης ζητούσε από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβασή του στο υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής είχε υποβάλει δύο αναφορές για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους αστυνομικούς συνοδούς του...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: