30.4.21

Εμβολιασμός: Αύριο παίρνουν σειρά οι 45-49...


Στόχος τα 100.000 εμβόλια την ημέρα...

Τους 3.075.698 έχουν φτάσει οι εμβολιασμοί στην χώρα μας με την αισιοδοξία ότι μέρα με την ημέρα αυτό ο αριθμός θα μεγαλώνει προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό ποσοστό ανοσίας και πιο κοντά την ελευθερία. Χθες Τετάρτη... πραγματοποιήθηκαν 66.210 εμβολιασμοί με στόχο, ο οποίος αναμένεται να επιτευχθεί μέσα στον μήνα Μάιο να είναι οι 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Την πρώτη δόση έχουν λάβει 2.131.900 πολίτες ενώ και με τις δυο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 943.798.

Θετικά είναι τα στοιχεία από την ανταπόκριση των νέων ανθρώπων. «Στην κατηγορία 30-39 από την Τρίτη έχουμε σχεδόν 120.000 οι οποίοι έχουν εγγραφεί και 12.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί. Στην πλατφόρμα 40-44, 43.710 έχουν κλείσει ραντεβού από  το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιαστεί -και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό- περισσότεροι από 500», δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 45-49

Επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα εμβολιασμού είναι οι πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και των τριών εμβολίων που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας ως την έναρξη εμβολιασμού και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου.

Μέσα στον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα και για τους 18 ετών και άνω

Μέσα στο μήνα Μάιο αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Εμβολιασμοί και στο σπίτι από 15 Μαΐου

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ στο «μεγάλο μας πρόβλημα», όπως είπε, που δεν είναι άλλο από τους ανεμβολίαστους ανθρώπους των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Αναφορικά δε, με τον κατ' οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας, «επειδή είναι πιο σύνθετη άσκηση είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο», ανέφερε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επάρκεια και για το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που είναι μονοδοσικό.

Κυβέρνηση και ειδικοί εξηγούν πως από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμες περισσότερες ημερομηνίες ραντεβού, καθώς θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: