12.4.21

Fast – track διαγωνισμός για 10+10 εκατ. επιπλέον self test...



Η προθεσμία για τις προσφορές έκλεισε την Κυριακή 11 Απριλίου ενώ το άνοιγμα των προσφορών έγινε σήμερα το πρωί. Η προθεσμία ήταν στην ουσία 3 ημέρες. Σε επίπεδο συνόλου, θα δαπανηθούν 75 εκατομμύρια ευρώ αν... ενεργοποιηθεί και η προαίρεση.

Στις 8 Απριλίου ανακοινώθηκε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιπλέον 10 εκατομμύρια self test και με προαίρεση για ακόμα 10 εκατομμύρια, συνολικά, δηλαδή ακόμα 20 εκατομμυρίων οικιακών τεστ.

Η προθεσμία για τις προσφορές έκλεισε την Κυριακή 11 Απριλίου ενώ το άνοιγμα των προσφορών έγινε σήμερα το πρωί. Σε επίπεδο συνόλου, θα δαπανηθούν 75 εκατομμύρια ευρώ αν ενεργοποιηθεί και η προαίρεση.

Άξιο σημασίας είναι ότι στον χρόνο παράδοσης αναφέρεται «το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις δέκα ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης».

Σήμερα ο πρωί ο πρωθυπουργός μιλώντας για την προμήθεια της επόμενης παρτίδας των self tests σημείωσε: «Να επισημάνω και το γεγονός ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η διάθεση των self test τις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί και σε εργασιακούς κλάδους, πέρα από τη λειτουργία των σχολείων. Αυτό επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζοντας τη διάθεση, μέσω των φαρμακείων, δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ανέφερε ότι μεταξύ άλλων θα μπορούν να τα προμηθευτούν όσοι εργάζονται στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

«Σημειώνεται πως, καθώς θα έχουμε ιλιγγιώδη αύξηση των καθημερινών τεστ, είναι αυτονόητο πως θα υπάρξει αντίστοιχη αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Αυτό βέβαια δεν θα σημαίνει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, αλλά έγκαιρο εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού, γεγονός που θα συμβάλει στην αυξημένη αυτοπροστασία, τον αυτοπεριορισμό, την έγκαιρη ιχνηλάτηση και -κατ’ επέκταση- στην ανάσχεση της διασποράς. Πρόσφατα στοιχεία από την χρήση του self test σε σχολεία, δύο φορές την εβδομάδα, στην Αυστρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξαν ότι η έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών φορέων είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της διασποράς, ακόμα και σε περιβάλλον κυκλοφορίας των μεταλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: