13.4.21

Κρατική ενίσχυση στον ΕΔΟΕΑΠ μέσω των εφημερίδων...


O Σωτήρης Τριανταφύλλου ορίστηκε από την ΕΣΗΕΑ ως εκπρόσωπος για τη γνωμοδοτική επιτροπή που θα αποφασίσει τα μέτρα στήριξης των ΜΜΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4674/2020. Το... αίτημα ειχε κατατεθεί από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο.

Πρόκειται  για την αλλαγή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την «οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων», μετά την απόσυρση της κρατικής ενίσχυσης, επειδή είχε ξεσπάσει σάλος με την επιδότηση στην εφημερίδα «Μακελειό». 

Η γνωμοδοτική επιτροπή αποτελείται από πέντε ως επτά μέλη και διατυπώνει απλή γνώμη για τις προϋποθέσεις υπαγωγής των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης. 

Ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, με βάση τις αποφάσεις της επιτροπής, θα κατευθυνθεί επί της ουσίας στον ΕΔΟΕΑΠ για την κάλυψη των εισφορών των εφημερίδων σε αυτόν. Αν οι εκδότες έχουν καλύψει τις οφειλές τους τότε θα χρήματα θα παραμείνουν στις εκδοτικές επιχειρήσεις.

Πάντως, με τον νεότερο νόμο της Τηλεοπτικής Οδηγίας στα προγράμματα χρηματοδότησης εντάχθηκαν και τα περιφερειακά Μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί! 

Η ΠΟΕΣΥ στο μεταξύ έχει αποστείλει ήδη ως εκπρόσωπό της για τη γνωμοδοτική επιτροπή τη δημοσιογράφο και πρώην πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Παναγιώτα Αντωνοπούλου...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: