1.4.21

Αναζητείται η διαφάνεια στις δημοσκοπήσεις...



Το κρίσιμο ζήτημα των δημοσκοπήσεων παραμένει αναπάντητο στην Ελληνική Βουλή. Ο ΣΕΔΕΑ φρόντισε να απαντήσει στην ερώτηση 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Θεόδωρο Λιβάνιο αναφερόμενος στην πρόβλεψη του... ν. 3603/2007, όπου αναφέρεται ότι έχει συσταθεί η ελεγκτική εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών κοινής γνώμης, «στην οποία μπορεί να προσφύγει κάθε πολίτης ή φορέας ο οποίος αμφισβητεί τα αποτελέσματα συγκεκριμένης δημοσκόπησης».

Ο ΣΕΔΕΑ ανέφερε πως τα «πορίσματα ελέγχου που διενεργεί η Ελεγκτική Εταιρεία Δημοσκοπήσεων διαβιβάζονται προς το ΕΣΡ, το οποίο μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις προσωρινής ή μόνιμης διαγραφής από το μητρώο φορέων/επιχειρήσεων δημοσκοπήσεων που οφείλει να τηρεί βάσει νόμου».

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το ΕΣΡ δεν τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, ενώ τα πορίσματα δεν είναι πουθενά άλλου διαθέσιμα, οπότε μόνο ελάχιστοι εντός της Αρχής και του ΣΕΔΕΑ γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΔΕΑ έχει αποστείλει συνολικά τρία – τέσσερα πορίσματα στην Αρχή, ενώ την απάντησή του προς τον υφυπουργό κατέθεσε το ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται πως στο ΔΣ του ΣΕΔΕΑ πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Α. Μαύρος (MRB Hellas), αντιπρόεδρος η Βαλέρια Τσάμη (Focus Bari), γενικός γραμματέας –και σύμβουλος πλέον του κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη– ο Θωμάς Γεράκης (Marc AE), ταμίας η Άντζελα Σταθοπούλου (Metron Analysis) και μέλος ο Λάμπρος Κατσανέβας (Ipsos-Opinion AE)...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: