20.4.21

Φοβάται τη διαφάνεια η ΕΣΗΕΑ στην υπόθεση Φουρθιώτη;...


Το «σκάνδαλο Φουρθιώτη» συνεχίζει να έχει επιπτώσεις στα όργανα του δημοσιογραφικού κλάδου. Η αποκάλυψη πως τελικά η πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ έχει κατατεθεί από τον τηλεπαρουσιαστή σε πλειάδα υπουργείων έφερε στο προσκήνιο και τη βεβαίωση ασφαλισμένου στον ΕΔΟΕΑΠ, με την... οποία έλαβε την ταυτότητα διαπιστευμένου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επίσης λειτουργεί η «συγκυβέρνηση» συνδικαλιστικών δυνάμεων που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, συνεργασία που είχε αρχίσει το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε στην προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ το 2017. 

Αντί η Ένωση Συντακτών αλλά και οι συνδικαλιστές του ΕΔΟΕΑΠ να σταθούν στις αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανάμεσα στο συγκρότημα ΜΜΕ του καταγγελλόμενου τηλεπαρουσιαστή αλλά και στο πώς διαπιστεύει με ασφαλιστική ενημερότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναζητούν τους υπεύθυνους της διαρροής εγγράφων!

Στην πολύωρη και θυελλώδη για μια ακόμη φορά συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δηλώθηκε πως εφεξής θα εφαρμόζεται  σύστημα «αράχνης»  στα έγγραφα που αποστέλλονται! Οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ δείχνουν πως ανησυχούν περισσότερο για τη δημοσιότητα και την ενημέρωση των αποφάσεών της, παρά για το γεγονός της πλαστογράφησης της ταυτότητας.

Από την ΕΣΗΕΑ υπάρχει η απαίτηση να ανεβάζει η ίδια στο διαδίκτυο όλες τις αποφάσεις και τα πρακτικά των συζητήσεων που γίνονται στο διοικητικό της συμβούλιο για όλα τα θέματα. Αν θέλει τη διαφάνεια και όχι την απόκρυψη και συγκάλυψη…

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: