20.4.21

Ενα σχίσμα στο ποδόσφαιρο θα ζημιώσει τους πάντες...


Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοκρατικό και απλό άθλημα. Μπορούν να το παίξουν και να το παρακολουθήσουν όλοι, κατανοώντας έστω τα βασικά του. Γι’ αυτό και είναι τόσο λαοφιλές. 

Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη που να μην έχουν δει έστω ένα ματς στην τηλεόραση. Δεν υπάρχει κάποιος που να... μην έχει κλοτσήσει μια μπάλα στη ζωή του. Ακόμη και αντανακλαστικά. Είναι κάτι που κάνουν όλα τα μωρά όταν αρχίσουν να περπατάνε.

Τα δισεκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα οικονομικά του αθλήματος. Τους νοιάζει να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ χωρίς εκπτώσεις.

Με τον κίνδυνο να γίνει πραγματικότητα η Σούπερ Λιγκ, αυτομάτως θα χάσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Διότι οι 20 μεγάλες ομάδες που θα δημιουργήσουν αυτό το κλειστό πρωτάθλημα, αυτομάτως αφήνουν απ’ έξω κάποιες άλλες, όπως η Μπάγερν και η Παρί Σεν Ζερμέν. Και παράλληλα όλες τις υπόλοιπες γερμανικές και γαλλικές συν τις μικρότερες. Από Τουρκία, Τσεχία, Ρωσία, Ελλάδα κ.λπ. Δηλαδή το «αλατοπίπερο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Την ελπίδα του αδύναμου να διακριθεί ενάντια στον ισχυρό.

Φυσικά ισχύει και το αντίθετο: Νοείται Τσάμπιονς Λιγκ δίχως δώδεκα από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης; Οχι, βέβαια. Θα χαθούν η αίγλη και το ενδιαφέρον. Το ίδιο θα συμβεί και με το Μουντιάλ ή το EURO, αν οι ομοσπονδίες απαγορεύσουν τη συμμετοχή σε παίκτες των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Αντίστοιχα και στα πρωταθλήματα, όπου αιωρείται η διαγραφή των ομάδων της νέας Λίγκας. Πρέμιερ Λιγκ χωρίς τις έξι πιο ισχυρές ομάδες, ισπανικό πρωτάθλημα δίχως Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν μπορούν να σταθούν.

Μοιάζει βέβαιο πως η ύπαρξη ενός σχίσματος θα πληγώσει οικονομικά τους πάντες που ζουν από την μπάλα. Ολοι θα βγουν χαμένοι, τη στιγμή που αυτό που φαίνεται να τους απασχολεί είναι μόνο το χρήμα.

Εκτίμησή μας είναι ότι η Σούπερ Λιγκ δεν θα γίνει πραγματικότητα. Θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί η χρυσή τομή. Αν όμως επικρατήσει το «εγώ» των πανίσχυρων παραγόντων, τότε θα χάσουμε όλοι. Από τον πλούσιο πρόεδρο που δεν θα γίνει πλουσιότερος, μέχρι τον πιο απλό φίλαθλο που έχει την μπάλα ως μέσο διασκέδασης και αποσυμπίεσης από την καθημερινότητα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: