4.4.21

Ξεχειλίζει η δυσαρέσκεια...



...στο παρά ένα του ανοίγματος των καταστημάτων...
 
«Τσουνάμι» αντιδράσεων προκαλούν οι κυβερνητικές ακολουθίες. Η απόφαση να μην επιτραπεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου (μόνο) σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες περιοχές έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των λιανεμπόρων που... θεωρούν άδικη τη μεταχείρισή τους όταν η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

 Με την κυβερνητική αξιοπιστία να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις για επαναλειτουργία των καταστημάτων στο σύνολο της χώρας το πρώτο «χτύπημα» ήρθε από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών που μετά από συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου αποφασίστηκε το άνοιγμα των καταστημάτων κόντρα, χωρίς προσωπικό. Παράλληλα, από τη συνεδρίαση λήφθηκε η απόφαση για μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με πρώτο σταθμό την Κυριακή (04/04) και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Ο Εμπορικός Σύλλογος προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και το Επιμελητήριο.

«Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε (thebest.gr) ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος θέτοντας ένα εύλογο ερώτημα που είναι δύσκολο να απαντηθεί από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Παρόμοια είναι και η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη, να ζητά από την κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Στα «κάγκελα» και η Θεσσαλονίκη

«Η αιφνιδιαστική απόφαση που λήφθηκε, αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο κ. Ζορπίδης και προσθέτει ότι «οι αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων για την επίδραση του λιανεμπορίου στην εξάπλωση της πανδημίας, αφήνουν αναπάντητα βασανιστικά ερωτηματικά στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν μπορούν να ελεγχθούν απρόβλεπτες αντιδράσεις ανθρώπων που καταστρέφονται. Η υγεία είναι προτεραιότητα μας, αλλά και η επιβίωση μας είναι μέλημα μας».

 «Αντάρτικο» ανάλογο με των συναδέλφων τους στην Πάτρα σχεδιάζουν και οι έμποροι στον δήμο Πολίχνης (Θεσσαλονίκη) που δηλώνουν αποφασισμένοι τη Δευτέρα να σηκώσουν ρολά και να ανοίξουν κανονικά τις επιχειρήσεις τους παρά το όποιο κόστος των προστίμων.

«Έχουμε αποφασίσει να ανοίξουμε τη Δευτέρα όλα τα καταστήματά μας, με κάθε κόστος, γιατί αυτό δεν πάει άλλο, είμαστε αγανακτισμένοι, έχουν χαθεί τέσσερις σεζόν και πάμε για την 5η» δήλωσε (ΣΚΑΪ) μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος των επαγγελματιών, Ιφιγένεια Τοσίδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: