12.4.21

Να τη βγούμε από Αριστερά….


Αυτή είναι η πρόταση του Μιχάλη Καρχιμάκη προς τους συντρόφους του, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αποτυπώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου».

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής, ο... πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλά για ‘γρήγορη φθορά της κυβέρνησης’ και σημειώνει ότι αυτό που πρέπει να προβληματίσει την Χαριλάου Τρικούπη είναι γιατί η φθορά αυτή αντί να μετατίθεται στο Κίνημα Αλλαγής, πάει στο «δεν ξέρω / δεν απαντώ». «Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με την τυπολογία της αντιπολίτευσης μας η οποία πρέπει να αλλάξει. 

Οφείλουμε να γίνουμε πιο αιχμηροί και συγκρουσιακοί, πιο ασυνήθιστοι, μη προβλέψιμοι αλλά ωφέλιμοι στην αντιπολίτευση μας. Με την ΝΔ μας χωρίζει η άβυσσος», λέει, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι με τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, που η ΝΔ τα αντιστρατεύεται, είναι με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές και τους μικρομεσαίους, όταν η ΝΔ είναι με τις τραπεζικές ελίτ, τα επιχειρηματικά ολιγοπώλια που θέλουν να τσακίσουν την οικογενειακή επιχείρηση, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την ασφαλιστική και εκπαιδευτική απορρύθμιση.

«Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα στον λόγο μας και είναι και αυτά που μπορούν να μας διαχωρίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά καθώς θα ‘του την βγούμε από αριστερά’», λέει, καταλήγοντας πως «το ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο δεν έχει καμία ουσία αν μόνοι μας το λέμε, μόνοι μας το ακούμε. Πρέπει να προκύπτει από την πολιτική μας και την σύγκρουση μας»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: