5.4.21

Είναι ακόμα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο Βρούτσης;...



Για μία ακόμα φορά στη χώρα μας, η επικαιρότητα της Δευτέρας εμφανίζεται διχασμένη. Μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και σύσσωμοι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων ασχολούνται με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση στην εφημερίδα Documento, και... ειδικότερα, με τις καταγγελίες του για εισβολή του Μένιου Φουρθιώτη με μπράβους στο υπουργείο (πριν τον ανασχηματισμό), με απειλές και τραμπουκισμούς, επειδή κατά τον πρώην υπουργό, είχε αποτραπεί «κομπίνα» σε βάρος των επιδοτήσεων του υπουργείου του. Η συνέντευξη ήρθε λίγες ημέρες μετά το ζήτημα με την αστυνομική φρουρά που είχε διατεθεί στον παρουσιαστή - επιχειρηματία, ενώ λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη, η ανοιχτή επιστολή της συνεργάτιδός του, Νανάς Παλαιτσάκη, αποκαλύπτει μία ακόμα πιο ζοφερή κατάσταση. Από την άλλη, για όλο το υπόλοιπο μηντιακό σύστημα, ιστοσελίδες, εφημερίδα και κανάλια, όλα τα παραπάνω απλώς δεν υπάρχουν. Στη μέση η κυβέρνηση, που όσο και να ακολουθεί την τακτική των συστημικών μέσων ενημέρωσης, μοιάζει αδύνατο να εξαφανίσει το θέμα, βλέποντάς το αντιθέτως να μεγαλώνει, ώρα με την ώρα. 

Αρχικά, η είδηση «θεσμικά»:

Ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και προσφάτως ανασχηματισθέντας υπουργός Εργασίας καταγγέλλει με δηλώσεις του σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας πως την περίοδο που βρισκόταν ακόμα στο υπουργείο, δέχθηκε απειλές από επιχειρηματία που είχε επιχειρήσει μέσω απάτης να λάβει μεγαλύτερες επιχορηγήσεις από το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», ευρωπαϊκοί πόροι προς υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου. Ο ίδιος περιγράφει εισβολή μπράβων και τραμπουκισμό του ίδιου και υπαλλήλων του υπουργείου, καθώς και την απειλή πως θα τον διώξει από υπουργό! Ο ίδιος ο καταγγέλλοντας, στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιανουαρίου ανασχηματίστηκε, λαμβάνοντας τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή.

Στη θέση του καταγγέλλοντος ο Γιάννης Βρούτσης και στη θέση του καταγγελλόμενου, ο Μένιος Φουρθιώτης. Ο δεύτερος έχει βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της κριτικής, εξαιτίας της αποκάλυψης πως η ΕΛΑΣ του παρείχε σημαντική αριθμητικά αστυνομική φρουρά, πληροφορία που αρχικά διέψευσε το ίδιο το Αρχηγείο της αστυνομίας, πριν γίνει γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πως η φρουρά ανακαλείται. Ο πρώτος είχε δεχθεί τεράστια κριτική για μία σειρά από ζητήματα που αγγίζουν τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, με κορυφαία τον εξευτελισμό του Σκόιλ Ελικικού και τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις που τελικά παρέδωσε στον διάδοχό του, Κωστή Χατζηδάκη.

Η απομάκρυνση του Γιάννη Βρούτση από τη θέση του υπουργού Εργασίας τον περσινό Ιανουάριο σχολιάστηκε από τα παραπολιτικά των εφημερίδων ως «τίμημα» για τα πεπραγμένα του ως υπουργός. Ωστόσο, ο ίδιος ο Γ. Βρούτσης έδωσε την Κυριακή με συνέντευξή του στο Documento μία άλλη διάσταση.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μηνά Κωνσταντίνου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: