1.4.21

Σιγά την πρωτοπορία...


Έκαναν, λέει, στην Ολλανδία επιστημονικό πείραμα σε ποδοσφαιρικό αγώνα για να μελετήσουν τη διάδοση της covid 19 μέσω των σταγονιδίων. 

Επέτρεψαν στη συνάντηση Ολλανδία - Λετονία την είσοδο 5.000 θεατών, τους... ζήτησαν να μην πάρουν κανένα μέτρο, να μην κρατούν αποστάσεις, να μη φοράνε μάσκες, να φωνάζουν, να πανηγυρίζουν, να αγκαλιάζονται αν θέλουν. Σιγά την πρωτοτυπία! 

Στην Ελλάδα το πείραμα γίνεται από πέρσι σε ελληνικά γήπεδα. Ό,τι ζητάει η ολλανδική έρευνα το διαθέτουμε και εμείς. Εν καιρώ πανδημίας και με απαγόρευση εισόδου έχουμε συνωστισμό σε μπαλκόνια και ταράτσες, με οπτικό πεδίο στον αγωνιστικό χώρο, ενώ επίσης έχουμε και παρουσία πολλών θεατών στις κερκίδες. 

Φυσικά οι περισσότεροι κάνουν ό,τι ζητάει η έρευνα στην Ολλανδία: δεν φορούν μάσκες, φωνάζουν, ωρύονται, πανηγυρίζουν, αγκαλιάζονται. Τι να μας πουν τα γατάκια οι Ολλανδοί; 

** Ο διεθνούς φήμης καθηγητής –αυτός που είχε εκτιμήσει στην αρχή της πανδημίας ότι η πλειονότητα του πληθυσμού ελάχιστα κινδυνεύει από τον ιό– δίνει συνεντεύξεις μόνο σε προστατευμένο περιβάλλον, εκεί που δεν κινδυνεύει από δύσκολες ερωτήσεις τού είδους «τι λέγατε τότε, τι λέτε τώρα». Και γίνεται ενίοτε πρώτο ή δεύτερο θέμα...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: