9.4.21

Μall...



Μπορεί το λιανεμπόριο να άνοιξε, έστω και με τους απαραίτητους περιορισμούς, όμως κάποιες επιχειρήσεις του χώρου παραμένουν κλειστές. Μιλάμε για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα οποία ακόμα δεν έχουν λάβει το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να ξεκινήσουν με τη σειρά τους τις δραστηριότητές τους. Μάλιστα, ένα «πουλάκι» από το Υπουργείο Υγείας μας ψιθύρισε πως... ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πιέζει με τη σειρά του την επιτροπή για να πάρουν άδεια λειτουργίας τα mall, επικαλούμενος λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. 

«Όχι» από λοιμωξιολόγους

Φαίνεται, όμως, ότι παρά τις πιέσεις, δύσκολα η επιτροπή θα δώσει έγκριση για κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον, όχι άμεσα. Όπως μας διευκρινίσαν άνθρωποι που έχουν πλήρη γνώση για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, όταν υπάρχει κάποια χαλάρωση σε συγκεκριμένο τομέα, οι επιστήμονες περιμένουν να περάσει ένα δεκαπενθήμερο, έτσι ώστε να έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα δεδομένα για το αν και πόσο επηρέασε την πορεία της πανδημίας η κάθε κίνηση. Έτσι, φαίνεται ότι το θέμα των mall θα συζητηθεί ξανά την επόμενη Παρασκευή.

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι

Εμείς, πάντως, μαθαίνουμε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει εκνευρισμός με ορισμένα στελέχη της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. Όχι φυσικά για τα πολυκαταστήματα, αλλά για τις συχνές τους τηλεοπτικές παρουσίες και για τις διαφορετικές γνώμες που εκφράζουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες. Το πρόβλημα αυτό το είχε εντοπίσει εδώ και αρκετό καιρό ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ζητώντας τότε να επιβληθεί κάποιος περιορισμός. Κάποιοι φίλοι μας από το Μαξίμου, δεν το αποκλείουν να συμβεί. Έστω και με τη μορφή σύστασης.

Επικίνδυνες αποστολές

Θα παραμείνουμε στην οδό Ηρώδου Αττικού, διότι υπάρχει ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει να λύσουν. Αυτό δεν είναι άλλο από το τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα, αν δηλαδή θα είναι κλειστές ή θα βρεθεί μία φόρμουλα για να πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες. Όπως μαθαίνουμε, αυτή τη δύσκολη αποστολή θα την αναλάβει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης. Έτσι κι αλλιώς αναλαμβάνει τον χειρισμό των λεπτών ζητημάτων, ενώ διατηρεί και ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Από την στήλη "Off the record" (VICE)

Δεν υπάρχουν σχόλια: