23.4.21

Φιέστα για 18 κλίνες ΜΕΘ χωρίς... γιατρούς...


Θα κρύψουν οι επικοινωνιακοί μουσαμάδες τα κενά; Διότι τα εγκαίνια θα γίνουν σε μονάδες ΜΕΘ που είναι υπερσύγχρονες, πλην όμως με προσωπικό εκ των ενόντων. Αυτή η «λεπτομέρεια» μαζί με τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες που ψάχνουν χρηματοδότηση «πριονίζουν» το κυβερνητικό αφήγημα που θα προσπαθήσει να παρουσιάσει αύριο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για... τα εγκαίνια της μονάδας 18 κλινών ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» και για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους οδικούς άξονες Δράμας-Αμφίπολης και Θεσσαλονίκης-Εδεσσας μετά το ευρωπαϊκό σκαμπίλι απόρριψής τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι κλίνες ΜΕΘ του «Παπανικολάου» είναι χορηγία της επιτροπής «Ελλάδα 2021» και γι’ αυτό στα εγκαίνια αύριο θα παραστεί και η πρόεδρος της επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου. Οπως είναι γνωστό, η δωρεά αυτή προέρχεται από τη στήριξη στην επιτροπή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Οι κλίνες έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη κυριολεκτικά στενάζει για ακόμα μία φορά, αλλά το ερώτημα αν η μονάδα αυτή θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία δυστυχώς παραμένει.


Είναι χαρακτηριστικό ότι τον πρωθυπουργό αναμένεται να υποδεχτούν αύριο στο «Παπανικολάου» εργαζόμενοι του νοσοκομείου αλλά και υγειονομικοί από άλλα ιδρύματα της πόλης, ενώ το σωματείο των εργαζομένων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι το αίτημά τους για συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν έγινε αποδεκτό καθώς αυτή θα αφορούσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιαστούν. Χρειαζόμαστε, λένε, κλίνες, έστω και προκάτ, «αλλά με τι προσωπικό; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από ένα χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα Covid χωρίς καμιά ανταμοιβή; Στο νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους. Ετοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία». 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Απόστολου Λυκεσά, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: