19.1.20

Super League 1: Πέντε αγώνες σήμερα...


Ξεχωρίζει το Ολυμπιακός-Άρης...
Με πέντε αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 19η αγωνιστική της Super League 1.

Από τους πέντε αγώνες ξεχωρίζει ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Άρη (19:30, Novasports 1) με...
τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στην Ξάνθη, στον αγώνα που ανοίγει την αυλαία και την ΑΕΚ να υποδέχεται τη Λάρισα.

Στον πέμπτο αγώνα της σημερινής δράσης στα γήπεδα ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Βόλο.

sl-programm
sl-programm


Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του μέσα στο 2020.

Οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες τους τη νέα χρονιά και θέλουν να κάνουν το «τρία στα τρία» απέναντι στους Θεσσαλονικείς, ενώ παράλληλα στόχος τους είναι να συνεχίσουν να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα στους οπαδούς τους που θα δουν μετά την 1η Δεκεμβρίου ξανά από κοντά την ομάδα τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, από τη μεριά του, έχει κάνει το απαραίτητο ροτέισον και στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας, δίνοντας «ανάσες» σε ορισμένους παίκτες του και παράλληλα να δοκιμάζει άλλους ενόψει της απαιτητικής συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην «ερυθρόλευκη» εστία επιστρέφει ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα δύο άκρα. Ο Λοβέρα θα αγωνιστεί πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αλέν, Καραργύρης, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Παπαδόπουλος, Κούτρης, Γκιγέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Σουντανί και Γκερέρο.

Εκτός έμειναν οι Ποντένσε, Μπρούνο και Μπενζιά, ενώ εκτός για αγωνιστικούς λόγους έμειναν οι Τοροσίδης, Μεριά, Μάρκοβιτς και Ραντζέλοβιτς.

Μετ’ εμποδίων ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν χωρίς βασικούς παίκτες τους, αφού έμειναν εκτός οι τιμωρημένοι Σάσα και Γκάμα, ενώ ο Γκουέστα έμεινε στη Θεσσαλονίκη λόγω μίας ενόχλησης στον ώμο και ο Τόνσο είναι τραυματίας.

Κάπως έτσι ο Μίχαελ Ένινγκ καλείται να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα προκαλέσει προβλήματα (και) στους Πειραιώτες, αφού στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς η ομάδα του κέρδισε με εμφατικό τρόπο τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον… έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Την εστία των φιλοξενούμενων θα υπερασπιστεί ο Εμάν, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ρόουζ, Δεληζήση, Βέλεθ και Κόρχουτ. Στον άξονα θα παίξουν ο Ματίγια και ο Αμπού Μπα, με τους Φετφατζίδη και Ντιγκινί στα δύο άκρα. Ο Λάρσον θα βρίσκεται πίσω από τον Ιντέγε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιλιγγίρης, Σόουζα, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Σούντγκρεν, Μπακούτσης και Μπαγκαλιάνης.

Στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ

Συνέχεια στην εντυπωσιακή νίκη επί του ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδας θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αγωνιστεί με σημαντικές απουσίες, αφού πέρα από τους Κρέσπο, Ελ Καντουρί που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και τον Γιαννούλη που εκτίει ποινή τιμωρίας, προέκυψε χθες πρόβλημα με τον Μπίσεσβαρ που ταλαιπωρείται από ίωση.

Κάπως έτσι ο Αμπέλ Φερέιρα καλείται να κάνει κάποιες αλλαγές στην «ασπρόμαυρη» ενδεκάδα, ώστε να μπορέσει να παραμείνει τουλάχιστον σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακός που απόψε υποδέχεται τον Άρη στο Φάληρο.

Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον και Ροντρίγκο. Στον άξονα θα αγωνιστούν ο Αουγκούστο και ο Μίσιτς, με τον Βιεϊρίνια και τον Λημνιό στα δύο άκρα. Ο Πέλκας θα είναι πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πασχαλάκης, Μιχάι, Μαουρίσιο, Εσίτι, Στοχ, Λάμπρου, Άκπομ και Γαϊτανίδης.

Μονόδρομος η νίκη για την ΑΕΚ

Δίχως περιθώρια για άλλες απώλειες η ΑΕΚ υποδέχεται την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ.

Η «Ένωση» προέρχεται από την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και την ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Μάσιμο Καρέρα να καλείται να παρουσιάσει την ομάδα του με ενέργεια και «φρέσκια» από τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τον Λιβάγια, τον Τσιγκρίνσκι, τον Χουλτ, τον Παουλίνιο και τον Γιακουμάκη.

Την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπακάκη, Βράνιες, Οικονόμου και Λόπες.

Στον άξονα θα παίξουν ο Κρίστιτσιτς και ο Σαμπανάτζοβιτς, με τον Βέρντε και τον Αλμπάνη στα δύο άκρα. Ο Μάνταλος θα αγωνιστεί πίσω από τον Ολιβέιρα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώτας, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Ντέλετιτς, Κλωναρίδης, Μπότος και Γιούσης.

Φουλ για «6άδα» ο Παναθηναϊκός

Κομβική θεωρείται για τον Παναθηναϊκό η σημερινή αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη με την οποία θα εδραιωθούν στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, όμως δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Δώνης.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε με ικανοποίηση τον Ινσούα να ξεπερνάει τις ενοχλήσεις που είχε στη μέση και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το σημερινό ματς.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα.

Στον άξονα θα παίξει ο Ανουάρ που θα κάνει το ντεμπούτο του και ο Χρήστος Δώνης, με τους Μπεκ και Χατζηγιοβάνη να παίζουν στα άκρα. Ο Ζαχίντ θα βρίσκεται πίσω από τον προωθημένο Μακέντα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Θεοχάρης, Μαυρομμάτης, Κολοβός, Ναγκί, Αλεξανδρόπουλος, Περέα και Καμπετσής.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Κουρμπέλης και ο τραυματίας Μπουζούκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: