31.1.20

Εντοπίστηκε κοντέινερ με μετανάστες...

Ήταν στοιβαγμένοι για 3 μέρες...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Κοντέινερ με τέσσερις μετανάστες αφγανικής καταγωγής εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το εμπορικό κέντρο One Salonica.

Οι μετανάστες ήταν...
κλειδωμένοι μέσα στο κοντέινερ και έγιναν αντιληπτοί από υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν άρχισαν να το χτυπούν.

Το κοντέινερ, το οποίο είχε ως τελικό προορισμό τη Βουδαπέστη, ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι από την Κίνα και περιείχε τηλεοράσεις οι οποίες θα συναρμολογούνταν στην Ουγγαρία.



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στις 28 Ιανουαρίου, το κοντέινερ φορτώθηκε σε τρένο από τον Πειραιά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, στην οποία και έφτασε την επόμενη μέρα.



Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τέσσερα άτομα κατάφεραν να τρυπώσουν στο κοντέινερ στον Πειραιά την ίδια μέρα.

Το φορτίο ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Βουδαπέστη, στις 29 Ιανουαρίου.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς οι τελωνειακές αρχές στην Ειδομένη έβαλαν «φρένο» στην έξοδο του κοντέινερ από τη χώρα, καθώς εντόπισαν πως είχε ξεσφραγιστεί. Στη συνέχεια, αφού το σφράγισαν, το έστειλαν και πάλι στη Θεσσαλονίκη και η άφιξή του έγινε σήμερα.

Σημειώνεται πως οι τέσσερις μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν στο κοντέινερ προκειμένου να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης, ενώ και εντός του κοντέινερ επικρατούσε έντονη δυσοσμία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν δύο από τα τέσσερα άτομα προκειμένου να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο...

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: