31.1.20

Δύο κρούσματα κορονοϊού στη Βρετανία...

Παγκόσμια ανησυχία για την ταχεία εξάπλωση...

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων του νέου κορονοϊό (2019-nCoV), στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε σε θέση να...
επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

O NHS δηλώνει καλά προετοιμασμένος για τη διαχείριση των λοιμώξεων και εργάζεται «ταχέως» για τον εντοπισμό των «επαφών» που είχαν οι ασθενείς, «για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση» του ιού.

Ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός έφτασε τους 213, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας (ΕΕΥ) της χώρας, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια να ανέρχεται πλέον στα 9.692.

Άλλοι 102.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση. 187 άτομα πάντως, που νόσησαν, έχουν αναρρώσει πλήρως.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν ένα πέμπτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα. Δύο κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Ρώμη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: