30.1.20

Δεν είναι για πλάκα...


...για το πλωτό φράγμα των 2.700 μέτρων που θα μπει στο Αιγαίο για να σταματήσει τους πρόσφυγες, επειδή και καλά είναι πολύ μικρό για μια θαλάσσια έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων. Και αυτό γιατί πρόκειται για...
πιλοτικό πρόγραμμα που σχεδιάζεται να επεκταθεί σε μεγαλύτερη έκταση.

Επιπλέον θα τοποθετηθεί στα πιο «ασφαλή» σημεία στο Αιγαίο δυσκολεύοντας το πέρασμα για τους πρόσφυγες και οδηγώντας σε περισσότερους πνιγμούς. Για αυτό άλλωστε ζήτησε εξηγήσεις μέχρι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το φράγμα αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του νέου δόγματος για το προσφυγικό, που από τη μία δυσκολεύει την είσοδο στα νησιά με κάθε μέσο, αυξάνοντας τον κίνδυνο για τους πρόσφυγες. Και από την άλλη, κάνει τη ζωή κόλαση σε όσους κατάφεραν να περάσουν στοιβάζοντάς τους σε κλειστά κέντρα κράτησης με άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Η κυβέρνηση λοιπόν δεν στοχεύει να κλείσει το Αιγαίο με 2.700 μέτρα δίχτυ, όπως κοροϊδευτικά γράφεται, αλλά να πνίξει μερικές εκατοντάδες περισσότερους πρόσφυγες, μήπως και αποτρέψει τους χιλιάδες άλλους που πασχίζουν να περάσουν στη γη της επαγγελίας. Α και να ικανοποιήσει και τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους της που διψάνε για αίμα.

Δημητρης Τσιρκας (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: