31.1.20

Κορονωιός: Ο εφιάλτης ενός Έλληνα στην Κίνα...


"Έχουν ερημώσει τα πάντα, μας παρακολουθούν συνέχεια αστυνομικοί" (BINTEO)

- Ύποπτο κρούσμα με Κινέζο στην Κύπρο...

Η κατάσταση στην Κίνα είναι εκτός ελέγχου. Δεκάδες πόλεις βρίσκονται πλέον σε καραντίνα. 

Ελληνας, μηχανικός στο επάγγελμα, ο οποίος κατοικεί στην πόλη Γκουϊλίν, περιγράφει το θρίλερ. 

«Συνήθως εδώ...
γινόταν χαμός, πλέον όμως μιλάμε για μια πόλη φάντασμα. Τα παιδιά έπαιζαν και τώρα δεν κυκλοφορεί κανείς.  Ούτε το πρωί, ούτε το βράδυ, βλέπουμε μόνο αστυνομικούς», αποκαλύπτει ο Απόστολος Ζαούτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

«Η καθημερινότητα έχει αλλάξει» τονίζει, επισημαίνοντας το καθεστώς του εγκλωβισμού και της πίεσης που αισθάνονται οι κάτοικοι εξαιτίας των πολλών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με σκοπό τη προφύλαξη από τον κορωνοϊό.  

Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που ακόμη και τα φαρμακεία καταγγέλλουν τους πελάτες που αγοράζουν θερμόμετρα, ενώ οι αρχές παρακολουθούν πότε βγαίνει ο κόσμος από το σπίτι.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα σπιτιού ανθρώπου που αγόρασε θερμόμετρο!...



Ύποπτο κρούσμα με Κινέζο στην Κύπρο

Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Κύπρο και αφορά Κινέζο πολίτη, που διαμένει μόνιμα στην χωρα και ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για «ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο».

Ο Κινέζος πολίτης, είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες και παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορoνωιού.

«Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α».

Δεν υπάρχουν σχόλια: