30.1.20

«Τα κάνατε μπάχαλο»...

Οργισμένη ήταν η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση στη Βουλή για την επικύρωση της επικαιροποιημένης αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...
τον Αλέξη Τσίπρα, ότι αντί να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα, επιδόθηκαν σε «κοκορομαχία» για να αποκρύψουν την αλήθεια.

Σημείωσε ότι, αν και δεν προτίθετο να μιλήσει, το κάνει γιατί πρέπει να επισημάνει ξανά την ανάγκη να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ώστε η χώρα να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα να εκπέμψει προς όλους, στη διεθνή κοινότητα και τους συμμάχους της «μήνυμα πυγμής, αποφασιστικότητας και ετοιμότητας».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγουν να στήσουν κοκορομαχία σε ένα κρίσιμο θέμα, διότι «επιχειρούν να κρύψουν πίσω από βαριές κουβέντες τις ενοχές που φέρουν τις μεγάλες ευθύνες» για την κρίση, αναφέροντας ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα είμαστε συστηματικά προβλέψιμοι και δεδομένοι στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε, τονίζοντας ότι έχει τεράστια ευθύνη για όλες τις δεσμεύσεις, όχι μόνο γιατί διαπραγματεύθηκε την αμυντική συμφωνία, αλλά και για τις επιλογές «στην οικονομία, το υπερταμείο της υποτέλειας, το προσφυγικό, την κατάσταση με την Τουρκία», αλλά και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που επικυρώνει τη συμφωνία.

Όπως είπε, κανείς από τους δύο δεν διασφάλισε τα συμφέροντα της χώρας και τώρα «πετούν την μπάλα στην εξέδρα», σπαταλώντας «χρόνο για το ποδόσφαιρο»

Και απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι η αλήθεια είναι ότι στο θέμα του ποδοσφαίρου «τα κάνατε μπάχαλο, για όλη την πολιτική και όχι μόνο για τη ρύθμιση» και στη συνέχεια σημείωσε ότι «εκ των υστέρων εξαπολύετε αόριστες απειλές»

«Μπήκατε στις διευθετήσεις», επισήμανε, «δεν μπορείτε να επιβάλετε τον νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα» και «δεν θα αλλάξετε τις εντυπώσεις».

Έκλεισε με μια ακόμη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αν και απρόβλεπτη «άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της Δεξιάς» στη διακυβέρνηση της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: