31.1.20

Η σοβαρότητα στο απόσπασμα...

Πριν από μερικές μέρες σχολιάζοντας τις καταθέσεις στην προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση του Παπαγγελόπουλου δύο ενεργεία και υψηλόβαθμων εισαγγελέων που ήταν γεμάτες αντιφάσεις, καταγγελίες χωρίς στοιχεία, τερατολογίες, μισές αλήθειες (είναι χειρότερες από ολόκληρο ψέμα), ιστορίες για αγρίους και...
θεωρίες συνωμοσίας, αναρωτιόμουνα αν έτσι δίκαζαν τόσα χρόνια που ήταν σε υπεύθυνες θέσεις. Φαίνεται πως ο διασυρμός δεν έχει τελειώσει.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ζήτησε να εξεταστεί συμπληρωματικά από τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευάγγελο Ζαχαρή ισχυριζόμενος ότι έχει καινούργια στοιχεία να εισφέρει στην υπόθεση Novartis-Παπαγγελόπουλου. Εκλήθη όπως ήταν φυσικό, προσήλθε και αποκάλυψε (βάλτε πολλά εισαγωγικά μπρος και πίσω) ότι υπήρχε σχέδιο εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Άδωνη Γεωργιάδη για να προφυλακιστούν.

Πότε το ανακάλυψε; Πριν από καιρό. Πώς έφτασε στα χέρια του; Του το είπαν, φέρεται να υποστήριξε, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η τότε γενική επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου.

Άρα ήξερε το σχέδιο για τις προφυλακίσεις όταν παρουσιάστηκε στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής. Γιατί δεν είπε κουβέντα γι' αυτό το βρόμικο σχέδιο; Ποιος ξέρει.

Η νομική επιστήμη, η κοινή λογική και η σοβαρότητα σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Το γεγονός ότι οι τρεις πολιτικοί δεν προφυλακίστηκαν πως να το ερμηνεύσουμε; Το σχέδιο δεν ήταν σοβαρό και κατέρρευσε; Μήπως δεν υπήρχε κανένα σχέδιο;

Ξαναρωτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για το ποιος κρύβεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν. Και τι, φέρεται να είπε, ο αθεόφοβος: ρωτήστε την Μαρία Παπασπύρου, την Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, αυτοί ξέρουν και μου το είχαν πει. Ωραία, άνθρωπε μου, αφού στο είχαν πει γιατί δεν το λες σε μας και στον εισαγγελέα, γιατί δεν το είπες ούτε στην προκαταρκτική Επιτροπή;

Τι να υποθέσει κανείς για τις καθυστερημένες αποκαλύψεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Αναδρομική διαύγεια; Ήκιστα πιθανόν. Πουλάει εκδούλευση σε κάποιους; Δεν θέλω να το πιστέψω. Εκβιάζεται; Δεν έχω αποδείξεις.

Μήπως βρίσκεται σε σύγχυση για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει; Μακάρι να ισχύει μόνον αυτό...

Tάσος Παππάς
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: