31.1.20

Σάλος για ταξίδι Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες...

...με το αεροσκάφος Σαουδάραβα φίλου του...

Με αεροσκάφος Σαουδάραβα φίλου του ταξίδεψε -δωρεάν- οικογενειακώς στις Σεϋχέλλες για διακοπές ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ενώ το ίδιο αεροσκάφος χρησιμοποίησε αρκετές φορές για...
υπηρεσιακά ταξίδια, καταβάλλοντας ιδιαιτέρως χαμηλό ενοίκιο.

Οι επισημάνσεις γίνονται από τον Γενικό Ελεγκτή της Κύπρου, σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, Παρασκευή. Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα πως ο Σαουδάραβας, μαζί με άλλα 36 άτομα (αδέλφια, σύζυγοι, παιδιά κλπ) απέκτησαν κυπριακή υπηκοότητα και διαβατήρια το 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτογράφησης ξένων επενδυτών.

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, η οικογένεια των Σαουδαράβων δεν πληρούσε τα οικονομικά κριτήρια (ύψος επενδύσεων) για να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα και οι αιτήσεις τους θα έπρεπε να απορριφθούν.

Με τα ευρήματα του Γενικού Ελεγκτή διαφώνησαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, που εξέτασαν τις αιτήσεις, τις οποίες κατέθεσαν στο υπουργικό συμβούλιο, που τις ενέκρινε σε συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Για το οικογενειακό ταξίδι στις Σεϋχέλλες με το αεροσκάφος του Σαουδάραβα, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως του το παραχώρησε λόγω της φιλικής σχέσης που διατηρούν, γιατί έτυχε εκείνη την περίοδο να πήγαινε στον ίδιο προορισμό και η οικογένεια του Σαουδάραβα...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: