31.1.20

Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ για το πρώτο «διπλό»...

Μετά από 7 «σκυθρωπούς» μήνες τα χαμόγελα αρχίζουν να επιστρέφουν στην Κουμουνδούρου.

Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η υπόθεση της τροπολογίας για την αποφυγή του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης συνιστά την πρώτη μείζονα πολιτική νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αξιωματούχος της...
Κουμουνδούρου είπε στο CNN Greece ότι:

«Πήραμε το "διπλό" με σκορ ασφαλείας. Βάλαμε εμείς ένα γκολ κι ένα αυτογκόλ ο αντίπαλος».

Η εκτίμηση

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι στο ζήτημα του ποδοσφαίρου:

Η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει τη σύγκρουση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στα οποία, όπως λένε, προεκλογικά η ΝΔ είχε υποσχεθεί τα πάντα.

Για μια ακόμα φορά το Μαξίμου έδειξε πανικό και στη διαχείρισης μιας κρίσης. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χτες στη Βουλή ότι: «Θα διαχειριστείτε εσείς, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, τον κ. Ερντογάν;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε αδύναμος σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη όταν δεν αντέδρασε στην «εξευτελιστική», όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη ψηφίσει την τροπολογία για το ποδόσφαιρο. Η δεύτερη ήταν στη χτεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού, όπου στην ουσία δεν ανακοίνωσε κανένα συγκεκριμένο μέτρο, παρά τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου.

Η κυβέρνηση κατάφερε να μην ικανοποιήσει ούτε την πλευρά του Ολυμπιακού ούτε αυτή του ΠΑΟΚ.

Στα συν για την Κουμουνδούρου προσμετράται το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία μέσα από την οποία αναδείχτηκε η αποστασιοποίηση του Αντώνη Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ιδέα πιστώνεται στους Αλέξη Χαρίτση, Μιχάλη Καλογήρου και Νίκο Ανδριόπουλο οι οποίοι μαζί με τον Βαγγέλη Καλπαδάκη αποτελούν τη στενή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα.

Νέο τοπίο

Υπάρχει όμως ένας ακόμα λόγος ικανοποίησης στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η εκτίμηση ότι η υπόθεση του ποδοσφαίρου πυροδοτεί εξελίξεις στον χώρο της επικοινωνίας οι οποίες από τη μια μεριά δημιουργούν ρωγμές στην επικοινωνιακή «απομόνωση» του ΣΥΡΙΖΑ και, από την άλλη, δίνουν τέλος στην «ασυλία» της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να κρατάει «ψηλά» το θέμα του ποδοσφαίρου. Θεωρώντας ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης «μετράει μέρες» πια στην κυβέρνηση, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδειχτεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Γι’ αυτούς τους άθλιους χειρισμούς -ας μη γελιόμαστε- δεν έχει την ευθύνη ο κ. Αυγενάκης. Την ευθύνη αυτή την έχει ο κ. Μητσοτάκης και μόνο ο κ. Μητσοτάκης», είπε χτες στη Βουλή ο Αλέξης Τσιπρας.

Ταυτόχρονα, έχει δοθεί σήμα στους βουλευτές, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, ότι πρέπει να αποφευχθούν οι «εξαλλότητες, καθώς και η εικόνα «στοίχισης» πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα...

Γιάννης Αλμπάνης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: