30.1.20

Ο Γιούνκερ ισοπεδώνει τον Σημίτη...

...αλλά τα ΜΜΕ κάνουν πως δεν το πρόσεξαν...

Είπε πολλά στην εξόχως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στην Καθημερινή ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Για τον Τσίπρα, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου , για τον Σαμαρά.

Το κυρίαρχο μιντιακό σύστημα κράτησε ότι ήταν εναντίον του Τσίπρα. Ακόμη και τις υπερβολές του: ότι αν δεν ήταν αυτός η Ελλάδα θα...
έφευγε από την Ευρωζώνη. Καμία χώρα δεν φεύγει, αν δεν το θέλει.

Ανάμεσα στα άλλα όμως ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στον Σημίτη, χωρίς να τον κατονομάσει.

Είπε επί λέξει: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωζώνης με στοιχεία όχι και τόσο ακριβή με έκαναν να έχω πάντα στο μυαλό μου τον κίνδυνο που κρυβόταν».

Με άλλα λόγια κατεδαφίζει το αφήγημα του Σημίτη για το ρόλο του στην ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη και δικαιώνουν όσους ισχυρίζονται ότι την έβαλε με πήλινα πόδια για μικροκομματικούς λόγους.

Και από αυτό που λέει ο Γιούνκερ ήταν μια προβληματική ένταξη που εξελίχθηκε σε πρόβλημα αργότερα. Άλλωστε ο ίδιος έλεγε the game is over και εννοούσε και την περίοδο Σημίτη και όχι τον Καραμανλή, όπως του απέδωσαν τότε τα ελληνικά ΜΜΕ.

Τα ίδια που του απέδωσαν την στρατηγική της ΟΝΕ ενώ ήταν επιλογή της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Μα τόσο πολύ ωφέλησε τους ιδιοκτήτες τους;...

anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: