11.1.20

Υπάρχουν άστεγοι στην Κηφισιά;...


Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι θετική: ναι, υπάρχουν. Το...
διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κηφισιά» –μιας από τα παλαιότερες του τοπικού Τύπου, σε όλη την Ελλάδα–, όπου αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «Το φαινόμενο των αστέγων στην Κηφισιά είναι
πρόσφατο και μάλιστα στην οδό Κασσαβέτη, τον πλέον εμπορικό δρόμο της πόλης. Θλιβερό, όχι τόσο το θέαμα, όσο η κατάσταση  που οδηγεί τους ανθρώπους να στερούνται τα πλέον απαραίτητα και να διαβιούν σε πεζούλια καταστημάτων. Κάτω από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, άνθρωποι κουκουλωμένοι με κουβέρτες προσπαθούσαν μέσα στις γιορτές  να βγάλουν άλλη μια νύχτα.  Μια νύχτα που θα έφερνε άλλη μια μέρα με τον κόσμο να μπαινοβγαίνει στα καταστήματα και αυτούς να μην έχουν πουθενά να πάνε».

Στο ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας διαβάζουμε ακόμα:

«Στη γιορτή της κοπής της  βασιλόπιτας του Δήμου Κηφισιάς, το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Βάρσος αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τους άστεγους στο κέντρο της πόλης λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Να βρεθεί μόνιμος χώρος στην Κηφισιά στέγασης ανθρώπων χωρίς σπίτι μας φαίνεται μάλλον ανέφικτο. Κανείς δεν θα θέλει να βρεθεί χώρος κοντά στο δικό του σπίτι. Αρκεί να  αναλογιστούμε την ''επανάσταση'' από μεγάλο μερίδα συμπολιτών μας, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη φιλοξενίας, όπως συνέβη με κάποιους ανήλικες πρόσφυγες, θεωρώντας ότι οι αδικημένοι της ζωής αποτελούν κίνδυνο για τη δική τους ποιότητα ζωής».

 harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: