22.1.20

«Δεν λύθηκαν όλα, αλλά...»...

Αρκετά ικανοποιημένος και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη συνάντηση που είχαν οι Big 4 με τους εκπροσώπους της FIFA/UEFA.

«Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για έναν...
διάλογο των εκπροσώπων των κορυφαίων. Έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της FIFA/UEFA και τους ευχαριστούμε. Οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, με θέαμα και γεμάτα γήπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Η συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά έβαλε μια σειρά και αύριο με την επικύρωση όλων των μελών της steering committee θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά. Έγινε μια καλή αρχή. Ελπίζω να συνεχιστεί», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA) κατά την αποχώρησή του δήλωσε πως συμφώνησαν να υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές και να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ νωρίτερα.

«Περισσότεροι ξένοι διαιτητές - Ειπώθηκαν προσβλητικά πράγματα...»

Περισσότεροι ξένοι διαιτητές θα ορίζονται στα καθοριστικά παιχνίδια, όπως δήλωσε ο Χέρμπερτ Χούμπελ, μετά το τέλος της συνάντησης των Big 4, με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο FIFA/UEFA και πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης να αποκαλύπτει πως οι εκλογές στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν νωρίτερα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χέρμπερτ Χούμπελ: "Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την οργάνωση και τη βοήθεια. Για να είμαι ξεκάθαρος, ήταν καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Ήταν μια καλή συζήτηση. Ξέρετε, εγώ είμαι Αυστριακός και δεν έχω συνηθίσει τη νοοτροπία σας. Αν κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μου μιλούσαν με αυτό τον τρόπο θα ήταν προσβεβλημένοι για χρόνια. Πιθανότατα για δεκαετίες. Εδώ είναι διαφορετικά. Το θετικό είναι ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Δεν ήταν η τελευταία συνάντηση. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις σε συνεργασία με τον Υφυπουργό και θα κάνουμε το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.Θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρξε κοινή συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και ότι η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν νωρίτερα, πιθανότατα τον Ιούλιο. Το άλλο που συζητήθηκε και θα γίνουν σχετικές ενέργειες από τη FIFA και την UEFA είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές για τα κρίσιμα ματς και τα πλέι οφ"...

sportdog.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: