15.1.20

Έμπλεξε και τον (λάθος) Ραγκούση...

Αναστάτωση προκάλεσε σήμερα (Τετάρτη) η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία προχώρησε στην «αποκάλυψη» ότι εμπλέκεται ακόμα ένα πολιτικό πρόσωπο στην...
υπόθεση Novartis.

Καταθέτοντας για δεύτερη συνεχή ημέρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η κ. Ράικου αναφέρθηκε στην περίφημη λίστα με τους παραλήπτες των 118 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, στη λίστα αυτή είχε δει «ένα όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα Έλληνα πολιτικού», ωστόσο στη συνέχεια -όπως δήλωσε- έφυγε από την Εισαγγελία και δεν ήταν σε θέση να ξέρει τι ακριβώς έγινε.

Μάλιστα, η κ. Ράικου σημείωσε ότι το όνομα αυτό δεν ήταν από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλακεί εξαρχής στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας ότι μιλά για τον νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι πρόκειται περί συνωνυμίας, καθώς στη λίστα υπάρχει πράγματι το όνομα Ραγκούσης, όμως πρόκειται για καρδιολόγο.

Εξάλλου, κατά την κατάθεσή της η κ. Ράικου κατηγόρησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι την πίεσε να μη διερευνήσει την υπόθεση όπως έπρεπε, προκαλώντας εύλογες απορίες μέσα στην προανακριτική επιτροπή.

Η κατάθεση της κ. Ράικου ξεκίνησε με την πρώην εισαγγελέα να αναφέρεται στα τρία εμβάσματα που βρέθηκαν στον κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ο οποίος είχε συναλλαγές με τον κολοσσό, και να λέει ότι από τον κατάλογο των χιλιάδων γιατρών ασχολούνται με το πόσο του άντρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια φέρεται να υποστήριξε πως εκείνος δεν αναγνωρίζει και δεν θυμάται το πρώτο έμβασμα και πως υπάρχει αντίγραφο κίνησης λογαριασμού, αλλά δεν θα μπορέσει να το προσκομίσει κατά τη διάρκεια της κατάθεσή της γιατί οι χρειάζονται χρόνο οι σχετικές ενέργειες στην τράπεζα. Στη συνέχεια φέρεται να υποστήριξε πως οι αμερικανικές αρχές δεν της είχαν γνωστοποιήσει πως ερευνούν πολιτικά πρόσωπα, για να ακολουθήσει η επισήμανση μέλους της επιτροπής ότι στην αίτηση δικαστικής συνδρομής των επίκουρων αναφέρεται χρηματισμός κυβερνητικών στελεχών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: