12.1.20

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες...

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τα 21 άτομα που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων στο Κουκάκι, μετά την προσπάθεια ανακατάληψης των...
καταλήψεων Ματρόζου και Παναιτωλίου από αντιεξουσιαστές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα και έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ νωρίτερα απομάκρυναν δεκάδες ανθρώπους που πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στο πεζοδρόμιο, απέναντι από την είσοδο των δικαστηρίων, ενώ έχουν ανοίξει πανό που γράφει «αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της Ματρόζου».

Χθες αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, που είχαν εκκενωθεί στις 18 Δεκεμβρίου, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν βίαια και στο σπίτι της οικογένειας του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ επί της οδού Ματρόζου χτυπώντας και συλλαμβάνοντας τον ίδιο και τους γιους τους.

Όμως, αμέσως στην περιοχή έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ που οποίες προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη. Αρχικά οι αστυνομική εισέβαλαν στο κτίριο της οδού Ματρόζου 45 χρησιμοποιώντας σιδηροτροχό και στη συνέχεια στο κτίριο της Παναιτωλίου 21...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: