2.2.16

Αρχίζει η... μητέρα των μαχών...

Ασφαλιστικό: Αρχίζει η... μητέρα των μαχών - Media

Προετοιμασμένη για τα χειρότερα εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Οι διαρροές όλων των...
προηγούμενων ημερών έχουν σίγουρα θορυβήσει τον κ. Κατρούγκαλο, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τους δανειστές και κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να ζητούν με επιτακτικό τρόπο περικοπές και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, επίσημες αντιδράσεις δεν υπάρχουν, γεγονός που προκαλεί εντύπωση στα περισσότερα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ακούνε κι αυτά από πληροφορίες το «πολεμικό κλίμα». Ο υπουργός Εργασίας, πάντως, θα έχει την πρώτη επίσημη επαφή με τους επικεφαλής του κουαρτέτου πιθανότατα Τετάρτη ή Πέμπτη.

Θα έχουν προηγηθεί συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκο Φράγκο, κατά τις οποίες αναμένεται να τεθούν οι βάσεις της κεντρικής διαπραγμάτευσης. Και αυτό γιατί θα μπουν στο τραπέζι τα δημοσιονομικά στοιχεία της μεταρρύθμισης, καθώς και οι πρώτες αναλογιστικές προβολές των προτεινόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Κατά τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ολοκληρώθηκε η λέξη προς λέξη «ανάγνωση» του σχεδίου και πλέον, η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί εντός της εβδομάδας, και πιθανότατα για αρκετές εβδομάδες ακόμη (και μετά την αποχώρηση των επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών) στο πεδίο των μετρήσιμων στοιχείων, των αναλογιστικών προβολών και εν κατακλείδι στο κατά πόσο επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: