29.2.16

Δρίτσας: Πάνω από 4.000 πρόσφυγες στον Πειραιά...


Πάνω από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στον Πειραιά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, στον...
ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες για να διαχειριστεί την κατάσταση όσο γίνεται καλύτερα.
«Υπάρχει ενεργοποιημένο όλο το Λιμεναρχείο Πειραιά και οι δυνάμεις της αστυνομίας, γιατροί, οι δήμοι , ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά και η πρωτοβουλία αλληλεγγύης, που έχουν κάνει έκκληση για ακόμα μεγαλύτερη στελέχωση για αυτές τις μέρες. Υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσουμε αλλά ο Πειραιάς δεν είναι μόνιμη βάση. Να μένει λίγες ώρες ο κόσμος, δεν έχει μόνιμη δομή», είπε ο κ. Δρίτσας.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, το σχέδιο εξελίσσεται «στιγμή-στιγμή» και ανοίγουν και νέοι τέτοιοι χώροι κυρίως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μόνιμους χώρους καθώς οι τελευταίες εξελίξεις με το κλείσιμο των συνόρων δημιουργούν προβλήματα», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι ενδεχομένως σήμερα να έχουμε μείωση των προσφυγικών ροών λόγω των νοτιάδων που είναι αποτρεπτικοί για την προσέλευση, ενώ από χθες μέχρι σήμερα το πρωί έφτασαν στα νησιά 2.832 άτομα. «Είναι σύνηθες αυτό το νούμερο και εάν οι επόμενες μέρες φέρουν λιγότερους τότε θα είναι διαχειρίσιμο. Δεν παρατηρούμε ιδιαίτερα προβλήματα, πάντως, στα νησιά, ακόμα και στη Λέσβο», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά στο ΝΑΤΟ είπε ότι «από σήμερα ενεργοποιείται αυτό το τμήμα του στόλου» και ότι «με βάση τα δεδομένα που έχουν αποτυπωθεί στη συμφωνία, ο ρόλος του είναι να αντιμετωπίζει έγκαιρα τα ναυάγια και να ειδοποιεί τουρκικές και ελληνικές αρχές ώστε να παρεμβαίνουν έγκαιρα χωρίς απώλειες».
Ερωτηθείς για την επίδραση που έχει η κατάσταση στον τουρισμό ο κ. Δρίτσας είπε ότι «δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα σίγουρα συμπεράσματα» καθώς «είναι πολύ νωρίς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: