29.2.16

Αποφεύγει ο Ολάντ τον Τσίπρα;...

olantsipras

Πριν την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, φημολογείτο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μετέβαινε στο Παρίσι και θα...
συναντάτο με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, προκειμένου ο γάλλος πρόεδρος να τον βοηθούσε να ξεμπλοκάρει την αξιολόγηση.
Η συνάντηση δεν έγινε ποτέ, ενώ όσοι είδαν προσεκτικά φωτογραφίες και πλάνα από την «τριμερή» Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ που έγινε στο περιθώριο της προηγούμενης Συνόδου, πρόσεξαν ότι ο γάλλος πρόεδρος ήταν εξαιρετικά φειδωλός στις εκφράσεις και στην συμπεριφορά του προς τον Αλέξη Τσίπρα –κοινώς, αυτή τη φορά δεν είχε ούτε πολλά χαμόγελα, ούτε αγκαλιές, ούτε φιλιά. Τα παραπάνω απλώς επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που θέλουν το Παρίσι να έχει «παγώσει» την τακτική στήριξης προς την Αθήνα.
Είναι χαρακτηριστική η σιωπή του γάλλου προέδρου ως προς το προσφυγικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία, ως δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, έχει δεχθεί ελάχιστους πρόσφυγες. Βεβαίως, η πολιτική πίεση που ασκεί η Μαρίν Λεπέν στον Φρανσουά Ολάντ δεν τον αφήνει να κινηθεί διαφορετικά στο προσφυγικό. Όμως, όπως και να έχει, πέραν της Λεπέν, φαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει αρχίσει να αποστασιοποιείται και από την τακτική του να στηρίζει την Αθήνα. Πράγμα που έχει προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμου, καθώς αρκετά κυβερνητικά στελέχη εικάζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αργά ή γρήγορα θα… ξαναχρειαστεί την γαλλική χείρα βοηθείας.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: