29.2.16

Καταγγελία σοκ: Σε ψυγεία παγωτών...

Καταγγελία σοκ: Σε ψυγεία παγωτών βάζουν τα πτώματα των προσφύγων στη Λέρο

...βάζουν τα πτώματα των προσφύγων στη Λέρο...

Τι αναφέρει δημοσίευμα του EurActiv....

Σε ψυγεία παγωτών έχουν τοποθετηθεί πολλά πτώματα των μεταναστών στη Λέρο ελλείψει νεκροτομείων, αναφέρει...
επικαλούμενη ανώνυμες πηγές η ιστοσελίδα EurActiv Greece.

«Όταν έχεις μια ολόκληρη εβδομάδα να διαχειριστείς έναν μεγάλο αριθμό πτωμάτων τι να κάνεις; Επιστρατεύεις ό,τι είναι διαθέσιμο», είπε πηγή στην EurActiv.gr υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας που έχει τεθεί σε λειτουργία δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς η πλειονότητα των κρατών μελών δείχνει απροθυμία να παράσχει εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Χαρακτηριστικά, η Ελλάδα έχει ζητήσει 26 ασθενοφόρα και μέχρι τον προηγούμενο μήνα δεν είχε λάβει τίποτα.

Η Λέρος έχει πληθυσμό 7.000 κόσμο και καθημερινά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, λαμβάνει από 300 μέχρι 500 μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίζονται κυρίως στο Φαρμακονήσι.

Οι τελευταίοι καταφθάνουν στο νησί ξεκινώντας από τα τουρκικά παράλια Ντιντίμ.

«Φεύγουν οι βάρκες με διακινητές και τους ξεφορτώνουν στο Φαρμακονήσι […] στη συνέχεια ένα αγγλικό και φιλανδικό σκάφος τους μεταφέρει στη Λέρο», επεσήμανε η ίδια πηγή.

«Έχουν υπάρξει περιπτώσεις στις οποίες οι διακινητές έφεραν όπλα. Είναι κυρίως Τούρκοι ή Τούρκοι με καταγωγή από Κουρδιστάν».

Η σύνθεση των ατόμων που καταφθάνουν στο νησί είναι κυρίως Σύριοι, αλλά υπάρχει αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμό εθνικοτήτων από Παλαιστίνη, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: