29.2.16

Κυριάκος: Ανίκανη η κυβέρνηση…

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να δράσει συλλογικά

…να διαχειριστεί το προσφυγικό… 

Δεν θα επιτρέψουμε ολέθρια λάθη στο προσφυγικό διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που κατηγόρησε την...
κυβέρνηση ως ανίκανη και ζήτησε να μην υπάρξουν βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, ενώ κατέθεσε έξι προτάσεις για τη διαχείριση του προβλήματος.

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της Ν.Δ. στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Την κάλεσε να προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

Πρώτον: Ακόμα και μέσα στην ημέρα να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεύτερον: Να ετοιμάσει, μέσα σε μία εβδομάδα, όλους τους απαραίτητους φυλασσόμενους, ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους, προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια.

Τρίτον: Να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Τέταρτον: Να διασφαλίσει ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

Πέμπτο: Να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς πόρους και να ζητήσει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Έκτο: Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.

«Η κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της.Είναι νωπές, άλλωστε, οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού» είπε κλείνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: