29.2.16

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα την Ελλάδα»...


Ως μη ευρωπαϊκή συμπεριφορά χαρακτήρισε το κλείσιμο των συνόρων η Γερμανίδα Καγκελάριος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αυστρία για όσα συμβαίνουν στην...
Ειδομένη και επαναλαμβάνοντας την στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση.

«Επειδή η Αυστρία αποφάσισε να δέχεται 80 πρόσφυγες την ημέρα και κανέναν παραπάνω, δημιουργήθηκε αυτό που βλέπουμε τώρα, η Ελλάδα δέχεται βοήθεια, είμαι σε στενή επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, του πρότεινα και την βοήθειά μας, αλλά έχουν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και πιστεύουν ότι κάπως θα τα καταφέρουν, αλλά υπό δύσκολες συνθήκες», είπε η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο ARD.

«Πρέπει να συναντηθούμε στις 7 Μαρτίου για να δούμε αυτό το θέμα, διότι δεν κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ για να εγκαταλείψουμε μετά μια χώρα που ανήκει στην Ευρωζώνη και στην Σένγκεν και έχει πολλά προβλήματα - και θεωρώ ότι κανονικά η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ήδη τώρα 50.000 θέσεις στέγασης, αυτό δεν το κατάφεραν και δεν είναι καλό - αλλά αυτή τη χώρα δεν μπορούμε τώρα να την εγκαταλείψουμε. Ακριβώς για να μην είναι η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες και κανένας να μην την βοηθά, θα συζητήσουμε την επόμενη Δευτέρα για αυτό το θέμα και όπως είπα είμαι με την Ελλάδα σε στενότατη επαφή».

Κλείνοντας η Γερμανίδα Καγκελάριος επιτέθηκε στις χώρες που επιλέγουν να κλείνουν τα σύνορά τους, λέγοντας πως «Ακριβώς αυτό είναι που φοβάμαι, όταν ο ένας ορίζει τα σύνορά του, πρέπει να ο άλλος να υποφέρει. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: