29.2.16

Την Παρασκευή το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών...

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή

Έκλεισε για την ερχόμενη Παρασκευή η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το πρωί σύσκεψη με τους...
στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου να χαράξει την στρατηγική του ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τις θέσεις της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού με βασική επιδίωξη την αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εξασφάλιση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας από τις Βρυξέλλες για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων που θα παραμείνουν στην χώρα μας, αλλά και μεταφορά της πίεσης που ασκούν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, στην Άγκυρα.

Η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει μια ρητή δέσμευση της τουρκικής πλευράς, πως θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για μείωση των ροών προς την Ελλάδα, ενώ σκληρή θα είναι η στάση της ελληνικής πλευράς και απέναντι στην Αυστρία.

Όσον αφορά το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση αναμένει την επιστροφή των θεσμών και επιδιώκει τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι από την πλευρά της υλοποιεί έγκαιρα τα μέτρα και τα στάδια της συμφωνίας. Ωστόσο το χάσμα με τους δανειστές παραμένει μεγάλο καθώς η σχέση του ΔΝΤ με την κυβέρνηση είναι κυριολεκτικά στον άερα μιας και τυπικά λύθηκε νωρίτερα το δεύτερο μνημόνιο που είχε διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: