29.2.16

Σύσκεψη για την καταπολέμηση της Διαφθοράς...


Ευρεία σύσκεψη με θέμα το συντονισμό των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του...
Γενικού Διευθυντή, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), Giovanni Kessler, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, υπό τον Γενικό Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην έδρα της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και σε αυτή συμμετείχαν, επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ, κ. Κώστας Χρήστου, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος, κ. Εμμανουήλ Πλουμής, ο επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Καρβούνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ιδιαίτερα καλή και επωφελής συνεργασία της OLAF με την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, που έχει οριστεί ως η αρμόδια αρχή για το συντονισμό της καταπολέμησης της απάτης (ελληνικό AFCOS), ενώ τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης και περαιτέρω ενίσχυσης της. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, στον απόηχο και των τελευταίων επιτυχιών της OLAF, στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, στο πλαίσιο των οποίων σημειώθηκε και η σημαντική συνεισφορά της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: