29.2.16

Eιλικρίνεια, μία άγνωστη λέξη...

Η Ν.Δ., που, όπως δήλωσε και πάλι προχθές ο πρόεδρός της, είναι έτοιμη, αν γίνουν εκλογές, να τις κερδίσει και να κυβερνήσει, είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό ότι...
θα παρουσιάσει πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό. Προτάσεις για το ασφαλιστικό δεν παρουσίασε, εκτός από τις δύο αναφορές του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για άμεση κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και συμψηφισμό των εισφορών των αγροτών με τις επιδοτήσεις. Μία που τις είπε, μία που τις "εξαφάνισαν" οι υπόλοιποι νεοδημοκράτες και τα φιλικά προς τη Ν.Δ. ΜΜΕ. Ωστόσο, η ειλικρίνεια και η ιδεολογική καθαρότητα του Κυρ. Μητσοτάκη καταγράφηκαν.

Προχθές, η Ν.Δ., που κατά τα άλλα έχει πρόγραμμα και είναι έτοιμη να κυβερνήσει, ανακοίνωσε εν χορδαίς και οργάνοις ότι συγκέντρωσε 700 βιογραφικά ανθρώπων που θέλουν να συμμετάσχουν στην εκπόνηση του προγράμματός της και όρισε επταμελή επιτροπή για την περαιτέρω επεξεργασία και τον συντονισμό, υπό την αιγίδα του προγραμματικού αντιπροέδρου Κωστή Χατζιδάκη, ο οποίος είναι "λίρα 100" όταν πρόκειται για νεοφιλελευθερισμό. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν δίσταζε να καταγγέλλει τη χώρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, επί κυβερνήσεων της παράταξής του μάλιστα, όταν έκρινε ότι έχει εμφιλοχωρήσει ο ιός του κρατισμού.

Δεν χρειαζόταν, όμως, ο κ. Χατζιδάκης για να καταλάβουμε ποιο θα είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ. Το προδιέγραψε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τις βασικές του αρχές: "Προτεραιότητές μας", είπε, "παραμένουν το τρίπτυχο επενδύσεις - χαμηλή φορολογία - δουλειές, δημιουργία θέσεων απασχόλησης", για να συμπληρώσει, εκτός "τριπτύχου προτεραιοτήτων" βεβαίως, "μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (...) για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας".

Δεν λέει κάτι καινούργιο ο κ. Μητσοτάκης, όμως, εκτός από το να εξωραΐζει την πεπατημένη: Επενδύσεις, οι οποίες, για να έρθουν, θα πρέπει να είναι αφορολόγητες ή με ελάχιστη φορολογία, με μόνη προσφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια χώρα με κατακρημνισμένους μισθούς και με πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Και επειδή η Ν.Δ. θέλει μικρή φορολογία και μικρό κράτος, δεν θέλει καθόλου κράτος πρόνοιας, εκτός από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Μια χαρά πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, αρκεί να είσαι πλούσιος επενδυτής και όχι φτωχός ιθαγενής...

Γιώργος Κυρίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: