29.2.16

Μοσκοβισί: Το προσφυγικό επηρεάζει την ανάπτυξη...

Μοσκοβισί: Η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να ενισχύσει την ανάπτυξη της Ευρώπης - Media

Η προσφυγική κρίση της Ευρώπης θα μπορούσε να ενισχύσει την ανάπτυξη της περιοχής αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες, δήλωσε...
ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ συναισθηματική κρίση και είναι μια πολιτική πρόκληση ιδιαίτερης σημασίας, αλλά εάν κοιτάξω τα οικονομικά και μόνο τα οικονομικά, είμαι πεπεισμένος ότι αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία ικανή να οδηγήσει σε πρόσθετη ανάπτυξη 0,2-0,3%».

«Το πρόβλημα που συνεχίζει να υπάρχει στην ΕΕ είναι ότι υποφέρουμε από επενδυτικό κενό, χρειαζόμαστε να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον», είπε ο Μοσκοβισί.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνολική κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Θα έλεγα ότι είμαστε τώρα στον πρώτο χρόνο θετικής ανάπτυξης. Εάν κοιτάξω τις 28 χώρες της ενωμένης Ευρώπης, βλέπω ότι 27 από αυτές είναι σε θετικό έδαφος για τον επόμενο χρόνο», είπε στο CNBC, μιλώντας για «ισχυρούς» ρυθμούς ανάπτυξης 1,5-2% τα επόμενα δύο χρόνια.

«Χρειαζόμαστε να κινητοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιονομικών εργαλείων, προκειμένου να επιδιώξουμε ισχυρότερη ανάπτυξη», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: