29.2.16

Αποχώρησαν τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας...


Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, η οποία ξεκίνησε από χθες. «Ο αγώνας ούτε σταματάει ούτε αναστέλλεται. Απλά, όπως αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα από αύριο...
αλλάζει η μορφή πάλης. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παραπόδα», δήλωσε χθες ο Βαγγέλης Μπούτας.

Οι αγρότες αναμένουν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και βρίσκονται «σε επαγρύπνηση», όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό, να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα.

Αύριο αποχωρούν από το μπλόκο στην Εξοχή

«Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ρίξουμε αυλαία στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου. Όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αναχωρήσουμε αύριο συντεταγμένα» δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Εξοχής, Βασίλης Καστίδης.

Υπό κατάληψη η αντιπεριφέρεια Δράμας

Σύμφωνα με τον ίδιο, από χθες το βράδυ τρακτέρ είναι παρατεταγμένα μπροστά στο κτίριο της αντιπεριφέρειας, στη Δράμα, και έως 14:30 σήμερα «η υπηρεσία θα τελεί υπό κατάληψη».

Εντωμεταξύ, με πορείες στις πλατείες των χωριών και των πόλεων, αποχωρούν από τα μπλόκα τους οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, ενώ στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία αποχώρησης.

Την αποχώρησή τους από τα διόδια των Μαλγάρων, γνωστοποίησαν με σημερινή τους ανακοίνωση οι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με τη συντονιστική επιτροπή να διαβεβαιώνει ότι «παραμένουμε σε επαγρύπνηση για μελλοντικές κινητοποιήσεις και εναλλακτικές μορφές αγώνα».

Απέκλεισαν το τελωνείο στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, το Τελωνείο του Ηρακλείου απέκλεισαν το πρωί αγρότες. Το μεσημέρι αναμένεται να αποχωρήσουν, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να μεταβούν και πάλι στην Αθήνα για οποιαδήποτε κινητοποίηση πραγματοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, παραμένει το μπλόκο των αγροτών στα Πραιτώρια. Επιπλέον, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου συνεχίζουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αποφασίσουν την επόμενη φάση των κινητοποιήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: