29.2.16

Φώφη: Χρειαζόμαστε εθνική γραμμή στο προσφυγικό…

Γεννηματά: Χρειάζεται εθνική γραμμή για να μη φθάσουμε σε εθνική τραγωδία

«Θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή για να μη φθάσουμε σε εθνική τραγωδία», τόνισε από το Ηράκλειο η...
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για δραματικές εξελίξεις στη χώρα με αφορμή το προσφυγικό.

«Γνωρίζετε ότι πριν από λίγες ημέρες ζήτησα τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μπορέσουμε να χαράξουμε μια εθνική γραμμή για το προσφυγικό. Σήμερα οι εξελίξεις στη χώρα είναι δραματικές και επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης και συνεννόησης» ανέφερε η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς καθυστερεί», προφανώς μη γνωρίζοντας ακόμα ότι έχει κλειδώσει η συνάντηση για την ερχόμενη Παρασκευή.

Ακούω, συνέχισε, ότι ίσως γίνει την Παρασκευή, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία πριν από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες. «Θεωρώ ότι τα πράγματα τρέχουν. Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις προχωρά σε μονομερείς ενέργειες. Έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και πια η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι επιτακτική», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει η κυβέρνηση χειρίζεται μόνη της τις υποθέσεις και όταν τα κάνει μαντάρα καλεί την αντιπολίτευση να βάλει πλάτη για να μπορέσουν τα πράγματα να προχωρήσουν μετά το αδιέξοδο».

«Ελπίζω λοιπόν έστω και την Παρασκευή η συνάντηση αυτή να υπάρχει γιατί θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή για να μη φθάσομε σε εθνική τραγωδία, Έλεγα ότι ίσως κληθούμε να αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση, δυστυχώς ήδη αντιμετωπίζει η χώρα ανθρωπιστική κρίση» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: