29.2.16

Ζητάει και τα ρέστα ο Ερντογάν για το προσφυγικό…



Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο επίθεσης κατά της Ευρώπης, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε νέες του δηλώσεις για την προσφυγική κρίση, τη...
στιγμή που η χώρα του επιμένει να μην τηρεί τις δεσμεύσεις για τον περιορισμό της εισροής μεταναστών.

Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ακτή Ελεφαντοστού και μιλώντας ενώπιον του προέδρου της χώρας, Αλασάν Ουαταρά, ο Ερντογάν έστρεψε για μία ακόμα φορά τα βέλη του κατά της Ευρώπης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τουρκία υποδέχεται με… ανοιχτές αγκάλες τους πρόσφυγες.

«Η Τουρκία φιλοξενεί τρία εκατ. Σύρων προσφύγων. Εμείς δεν κλείσαμε τις πόρτες μας όπως η Δύση», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Νωρίτερα, μάλιστα, είχε εξάρει το έργο της Ακτής Ελεφαντοστού για την πολιτική που ακολουθείται σχετικά με τους μετανάστες, περιγράφοντας τη χώρα «ασφαλές καταφύγιο».

Μάλιστα, επισήμανε ότι οι μετανάστες που αγγίζουν το 11% του πληθυσμού της Ακτής Ελεφαντοστού «δεν αποτελούν πρόβλημα ούτε βάρος», προσθέτοντας πως είναι το σύμβολο της κατανόησης που δείχνει η χώρα.

«Θα ήθελα να χαρακτηρίσω την Ακτή Ελεφαντοστού “πρότυπο”», τόνισε και συμπλήρωσε: «Θέλω αυτή η κατάσταση να αποτελέσει παράδειγμα για όλες της Ηπείρους και τις χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Αναφερόμενος στην Τουρκία δήλωσε: «Και εμείς φιλοξενούμε τρία εκατ. Σύρων και Ιρακινών αδελφών, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή από τις συγκρούσεις, χωρίς καμία διάκριση σε θρησκεία, γλώσσα, εθνικότητα».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: