29.2.16

Ικανοποίηση Πιτσιόρλα για τις ιδιωτικοποιήσεις...


Την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά τη διάρκεια...
συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις κατά τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα. «Τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά, παρά τα επιμέρους προβλήματα» δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος, προκειμένου η ελληνική οικονομία να περάσει σε μία καινούρια φάση ανάπτυξης.

Ωστόσο, άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα στο πολιτικό σύστημα της χώρας και είναι λογικό να υπάρχουν παραφωνίες.

Σε συνέχεια, έκανε αναφορές ειδικότερα στις συμβάσεις του ΟΛΠ, του Ελληνικού και του Ελ.Βενιζέλος.

Σχετικά με τον ΟΛΠ, επισήμανε ότι ο Πειραιάς θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και την απασχόληση και την οικονομία και την ανάδειξη του Πειραιά ως τεράστιο κέντρο. «Το γεγονός ότι για 40 χρόνια θα έχει τη διαχείριση του λιμανιού αυτός ο κολοσσός, μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη γεωγραφική μας θέση και να αναδειχθούμε ως βασική πύλη όλων των προϊόντων της Ασίας προς την Ευρώπη» υποστήριξε.

Αναφορικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού, τόνισε ότι το δημόσιο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους επενδυτές, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στην υπάρχουσα σύμβαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάληξη της υπόθεσης αναμένεται εντός του Απριλίου. Από την υλοποίησης της επένδυσης μάλιστα, εκτιμά ότι θα προκύψουν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος», υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης, εκτιμώντας ότι θα είναι μία διαδικασία η οποία θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Θα καταλήξει όμως σε ένα διάστημα κάποιων μηνών, αλλά πιστεύω ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα, διότι θα εξασφαλίσει μια προοπτική σταθερότητας στο αεροδρόμιο» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: